Εκλογή νέου ΔΣ στη γενική συνέλευση του ΣΕΧΒ

Εκλογή νέου ΔΣ στη γενική συνέλευση του ΣΕΧΒ

Τη θέση του επιχειρηματικού κόσμου για την απελευθέρωση των δυνάμεων που θα επιτρέψουν την οικονομική ανάπτυξη και τις επενδύσεις, επανέλαβε η ελληνική χημική βιομηχανία κατά τη Γενική Συνέλευση του ΣΕΧΒ στις 24 Ιουνίου.

Στη ΓΣ παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι: Ανδρέας Λοβέρδος βουλευτής ΚΙΝΑΛ o οποίος μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών από τη νέα Κυβέρνηση για την επιχειρηματικότητα, οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ Άγγελος Συρίγος και Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης που ανέπτυξαν το πρόγραμμα της ΝΔ για την οικονομική ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν εξελέγη το νέο ΔΣ του ΣΕΧΒ:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βασίλης Γούναρης - BASF ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ            

Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αρμόδιος Γιαννίδης -ΑΦΟΙ ΓΙΑΝΝΙΔΗ ΑΕ

Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πηνελόπη Παγώνη - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Αλέξανδρος Κράλλης - Ν.ΚΡΑΛΛΗΣ ΑΒΕΕ

ΤΑΜΙΑΣ: Χαράλαμπος Βαρελάς - ΦΑΝΗΣ Α. ΑΕ- ΠΗΤΙΝΕΣ ΜΕΓΑΡΩΝ

ΜΕΛΟΣ: Βάσος Ευθυμιάδης - Κ.& Ν. ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ ΑΒΕΕ             

ΜΕΛΟΣ: Αλέξανδρος Κατραούζος - ΝΕΟΤΕΧ ΑΒΕΕ

ΜΕΛΟΣ: Ιορδάνης Χατζήσαρης – CORAL AE

ΜΕΛΟΣ: Δημήτρης Νικολαΐδης - DOW ΕΛΛΑΣ ΑΕ

Ο Πρόεδρος του ΣΕΧΒ Βασίλης Γούναρης τόνισε: «Η χημική βιομηχανία παρά τις αντίξοες συνθήκες τόσο το 2018 όσο και το 2019 πέτυχε ρυθμούς ανάπτυξης διπλάσιους από το γενικό δείκτη μεταποίησης και αύξηση των εξαγωγών κατά 13,8%. Η κλιματική αλλαγή, η κυκλική οικονομία, τα πλαστικά, η κυκλοφορία ασφαλών χημικών προϊόντων  είναι οι σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η χημική βιομηχανία σε συνεργασία και με άλλους κλάδους της οικονομίας. Αυτό επιβεβαιώνει η σημαντική μελέτη του CEFIC για τη χημική βιομηχανία του 2050 που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Με την ανανέωση της Ευρωβουλής και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων προσβλέπουμε στην αντιμετώπιση των θεμάτων που προκύπτουν από την αβεβαιότητα στο παγκόσμιο εμπόριο. Προσβλέπουμε στην Ελλάδα σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις που θα μας επιτρέψουν να επανεπενδύσουμε και να εξάγουμε.  Τα προϊόντα μας είναι σύννομα με τους ευρωπαϊκούς Κανονισμούς REACH και CLP και διαθέτουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των ευρωπαϊκών».