Σε πλήρη τακτοποίηση όλων των οικονομικών υποχρεώσεών της προς τους 5.500 συνεργαζόμενους παραγωγούς της έχει προχωρήσει η Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Πιο αναλυτικά, σημειώνει ότι έχει ολοκληρώσει τις πληρωμές του εισκομιζόμενου πρόβειου και κατσικίσιου γάλακτος σε όλους τους παραγωγούς για την περίοδο που ολοκληρώθηκε (Σεπτέμβριος 2015 – Αύγουστος 2016), οπότε ξεκινούν τα νέα χρονοδιαγράμματα.
Επιπροσθέτως, η Δωδώνη έχει ήδη δώσει 5 εκατ. ευρώ με τη μορφή προκαταβολών ενόψει της νέας γαλακτοκομικής περιόδου 2016-2017 που ξεκινά τώρα.
Η εταιρεία γνωστοποιεί ότι ο αριθμός των συνεργαζόμενων παραγωγών σε σχέση με πέρυσι αυξήθηκε σε ποσοστό 10%, ξεπερνώντας στο σύνολο τους 5.500 Έλληνες παραγωγούς, όντας η μεγαλύτερη ζώνη γάλακτος της χώρας.
Το εισκομιζόμενο αιγοπρόβειο γάλα ανήλθε σε 52.000 τόνους, αυξημένο κατά 27% σε σχέση με την περυσινή γαλακτοκομική περίοδο, ενώ η Δωδώνη αύξησε τις ποσότητες του εισκομιζομένου αγελαδινού γάλακτος κατά 3%, σε αντίθεση με τη συνεχή μείωση που παρατηρείται στην ετήσια εγχώρια παραγωγή.
Η ποιότητα του γάλακτος βελτιώθηκε σε σχέση με πέρυσι κατά μέσο όρο 2% μετά και την εφαρμογή προγράμματος διαρκούς επιστημονικής υποστήριξης των παραγωγών.
Παράλληλα, η Ήπειρος, στην οποία ο συνολικός αριθμός των παραγωγών αυξήθηκε κατά 12,5%, παραμένει ο βασικός πυρήνας της ζώνης γάλακτος της βιομηχανίας.
Η Δωδώνη τονίζει ότι συνεχίζει σταθερά να παράγει όλα της τα προϊόντα χρησιμοποιώντας 100% φρέσκο γάλα που προμηθεύεται αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς.
Η οικονομική εξυγίανση της εταιρείας κατά τα τελευταία έτη είχε ως αποτέλεσμα η Δωδώνη να διατηρεί ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα εταιρικών υποχρεώσεων στην Ελλάδα.
Παράλληλα, το γεγονός αυτό έχει συμβάλλει στο να αποτελεί έναν από τους καλύτερους πληρωτές κτηνοτρόφων και μία δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία, η οποία αυξάνει διαρκώς την παραγωγική της δυνατότητα και λανσάρει νέα προϊόντα, όπως το ταχέως αναπτυσσόμενο γιαούρτι Δωδώνη και το νέο ημίσκληρο τυρί Του Τοστ Δωδώνη.
Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Μιχάλης Παναγιωτάκης δήλωσε σχετικά: «Αισθανόμαστε χαρούμενοι που κλείσαμε τη γαλακτοκομική περίοδο ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής φέτας, έχοντας τηρήσει όλες μας τις δεσμεύσεις προς τους παραγωγούς. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με μερικούς από τους καλύτερους κτηνοτρόφους στην Ελλάδα, οι οποίοι μας προμηθεύουν με άριστης ποιότητας φρέσκο γάλα. Η Βιομηχανία Γάλακτος Δωδώνη ΑΕ, είναι μία υγιέστατη οικονομικά επιχείρηση και δεν πρέπει να συγχέεται με την εταιρεία δωδώνη παγωτά, η οποία βρέθηκε προσφάτως στην επικαιρότητα. Η Δωδώνη είναι μία δυνατή εταιρεία που ενισχύεται συνεχώς, φέρνοντας καθημερινά τη Γεύση του Καλού στους καταναλωτές».