Την πολιτική της για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της παρουσίασε η Citi Ελλάδας μέσω του Κώστα Τσαλίκη, Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού της τράπεζας & Περιφερειακού Διευθυντή Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού Citi Δυτικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής.
Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα παροχών προς τους εργαζομένους που στο επίκεντρό του έχει την εξισορρόπηση του εργασιακού και του προσωπικού χρόνου. Όπως εξήγησε ο κ. Τσαλίκης, για τη Citi είναι κορυφαία προτεραιότητα η διασφάλιση της ευημερίας του προσωπικού της, ώστε αυτό να μπορεί να απολαμβάνει τον προσωπικό του χρόνο.
Προς αυτή την κατεύθυνση παρουσιάστηκε η πολιτική παροχών γονικής άδειας, η οποία εκτός από τις γυναίκες θα χορηγείται πλέον και στους άνδρες εργαζομένους και αφορά σε άδεια πατρότητας 4 εβδομάδων. Μάλιστα αυτή η άδεια αφορά και τους θετούς και ανόδοχους γονείς, ενώ πρόκειται για άδεια μετά αποδοχών.
«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτή την πρωτοβουλία γιατί πρωτοπορούμε στη χώρα μας. Η νέα πολιτική ήδη ισχύει από την 1η Μαρτίου και υπερβαινει κατά πολύ τη θεσμοθετημένη άδεια πατρότητας. Η ενίσχυση της πολιτικής γονικής άδειας συμπληρώνει την υπάρχουσα πολιτική της τράπεζας, κατά την οποία η μητέρα λαμβάνει ήδη 20 εβδομάδες άδεια μητρότητας με αποδοχές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Τσαλίκης.
Η νέα αυτή πολιτική γονικής άδεια εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική της εταιρείας διεθνώς, η οποία ενισχύει το υποστηρικτικό περιβάλλον εργασίας και έρχεται να προστεθεί στις υπάρχουσες παροχές όπως η άδεια θηλασμού, το επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού και στη γονική άδεια παρακολούθησης σχολικής επίδοσης.
Όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου, η Citi θέτει στο επίκεντρο της πολιτικής της την υιοθέτηση μιας κουλτούρας διαφορετικότητας, χωρίς διακρίσεις κάθε είδους, από τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το φύλο, των εθνικοτήτων και των πολιτισμών.
Άλλωστε στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας υπάρχει απόλυτη αρμονία στα μέλη του, με 50% γυναίκες και 50% άντρες, το 29% των γενικών διευθυντών των χωρών είναι γυναίκες και ο στόχος που έχει τεθεί είναι να αγγίξει το 50%. Στη χώρα μας το 70% της διοικητικής ομάδας της τράπεζας είναι γυναίκες, ενώ στο σύνολο των εργαζομένων η αναλογία είναι 60% άντρες και 40% γυναίκες.
Όπως ανέφερε ο κ.Τσαλίκης «η πανδημία του κορονοϊού έφερε αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον και έθεσε την τηλεργασία στο επίκεντρο, μια τάση που ήρθε για να μείνει. Ωστόσο, τα όρια μεταξύ εργασιακού και προσωπικού χρόνου είναι δυσδιάκριτα για αυτό το λόγο η Παρασκευή είναι «zoom free day», δηλαδή δεν υπάρχουν με την ίδια ένταση τηλεδιασκέψεις
Ο κ. Τσαλίκης κλείνοντας την τοποθέτησή του σημείωσε πως «το προσωπικό μας έχει υποδεχθεί με ενθουσιασμό τις αλλαγές, στέλνοντας εξαιρετικά θετικά μηνύματα».