Την ανησυχία του για τον κίνδυνο μίας νέα παγκόσμιας ύφεσης εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην Ημερίδα με θέμα: «Η Κρίση του '29 και η Ελλάδα: Οικονομικές, Πολιτικές και Θεσμικές Όψεις», που διοργάνωσαν η Τράπεζα της Ελλάδος σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών.
Παράλληλα, προειδοποίησε ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να σηκώσει, από μόνη της το βάρος της άμυνας, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αναλάβει ρόλο η δημοσιονομική πολιτική, σε χώρες που διαθέτουν επαρκή δημοσιονομικό χώρο ή και εντόνως πλεονασματικά ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών.
«Οι κεντρικές τράπεζες μπορούν πλέον να θωρακίσουν την παγκόσμια οικονομία απέναντι σε οποιονδήποτε κίνδυνο. Η αβεβαιότητα στις σχέσεις της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι γεωπολιτικές ανησυχίες στη Μέση Ανατολή, η παράταση του εμπορικού πολέμου και οι ανακατατάξεις που επιφέρει στις ασιατικές οικονομίες αποτελούν μερικές από τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η διεθνής οικονομία, εντείνοντας τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο μιας νέας ύφεσης», είπε ο διοικητής της ΤτΕ.
Επίσης, επισήμανε ότι «πολλές από τις νέες προκλήσεις εγείρουν ευρύτερα πολιτικά, θεσμικά, κοινωνικά και ιδεολογικά ζητήματα, τα οποία ξεπερνούν τις αρμοδιότητες και τις δεξιότητες των οικονομολόγων. Αρκετά από αυτά συνδέονται με την επανεμφάνιση πολωτικών σχημάτων και μορφών οικονομικού εθνικισμού που εναντιώνονται στην παγκοσμιοποίηση, ξυπνώντας έτσι και πάλι μνήμες από την κρίσιμη περίοδο του Μεσοπολέμου».