Σε σημερινή του ομιλία στο στρατηγικό συνέδριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) ο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο η διεθνής οικονομία να εισέλθει σε νέο κύκλο ύφεσης, εξέλιξη που θα μπορούσε όμως να αποδειχθεί ευκαιρία για την ελληνική οικονομία, κυρίως λόγω μείωσης των επιτοκίων αλλά και λόγω αυξημένης πιθανότητας για προσέλκυση επενδύσεων.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Γεωργιάδης στο στρατηγικό συνέδριο του ΤΕΕ που τιτλοφορείται «Η Ελληνική Οικονομία στη Νέα Εποχή των Επενδύσεων και της Ανάπτυξης» τόνισε την αποφασιστικότητα που χαρακτηρίζει την παρούσα κυβέρνηση ως προς την διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος φιλικού προς τους επενδυτές, ώστε αυτοί να πεισθούν να έρθουν στην χώρα μας, καθώς τώρα υφίστανται ευκαιρίες.
«Τώρα είναι η ώρα να βάλετε τα λεφτά στο τραπέζι. Όποιος δεν επενδύσει τώρα στην Ελλάδα θα χάσει και όποιος επενδύσει θα κερδίσει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων από το βήμα του συνεδρίου.
Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης αναφορικά με την πρόταση του ΤΕΕ για δημιουργία μιας ενιαίας αδειοδοτικής αρχής είπε ότι αυτό θα συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, προσθέτοντας εκ παραλλήλου ότι κατατέθηκε και το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο στη Βουλή.
Εξελίξεις με την επένδυση στις Σκουριές
Στο βήμα του συνεδρίου ανέβηκε και ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Eldorado Gold Χρήστος Μπαλάσκας, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και ειδικά με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφορικά με την αδειοδότηση των μεταλλείων Κασσάνδρας.
Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα είναι απαραίτητη η διασφάλιση της ασφάλειας δικαίου για την έκδοση των αδειών, ενώ πρόσθεσε πως θεωρεί ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο ώστε να επιλυθούν διά παντός τα εκκρεμή ζητήματα.
Ανέφερε μάλιστα πως μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί 1 δισ. δολάρια στη Χαλκιδική εκ των οποίων τα 800 εκατ. έχουν χορηγηθεί σε Έλληνες προμηθευτές ενώ σημαντική προστιθέμενη αξία για την τοπική κοινωνία είναι η δημιουργία 5.000 άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας.
Ως προς την περιβαλλοντική αποκατάσταση ο κ. Μπαλάσκας τόνισε ότι οι σοβαρές εταιρείες δεν διανοούνται να μην προστατεύουν το περιβάλλον και ότι η Ελληνικός Χρυσός έχει καταθέσει εγγυητική επιστολή ύψους 57 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό δημόσιο διασφαλίζοντας έτσι την αποκατάσταση των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιείται.