Για την οικονομία της συζήτησης και εφόσον εγώ και οι περισσότεροι δεν διαθέτουμε τις γνώσεις ή το υπόβαθρο να κρίνουμε την ουσία της γνωμοδότησης Ντογιάκου, ας κάνουμε την υπόθεση ότι αυτή είναι λανθασμένη και υποκρύπτει και σκοπιμότητα.
Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποδεδειγμένα διαθέτει μια χαλαρή σχέση με τη συνταγματική τάξη και τις αρχές της αστικής δημοκρατίας και η οποία σχέση καθορίζεται από το εάν βρίσκεται στα κυβερνητικά έδρανα ή μακριά απ’ αυτά;
Ώρα για ακραία αντιπολίτευση.
Αυτό είναι το σύνθημα της Κουμουνδούρου και το διατύπωσε χωρίς περιστροφές και αναστολές, ένας από τους πολιτικούς γενίτσαρους της Κουμουνδούρου.
«Ακραία εκτροπή, που αντιμετωπίζεται με ακραία αντιπολίτευση» η οποία προετοιμάζεται από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατά τα λεγόμενα του Γιάννη Ραγκούση στον Ρ/σ Στο Κόκκινο.
Δεν αρκεί όμως μια ακραία αντίδραση όπως η μόνιμη αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή, με ταυτόχρονη πρόσκληση στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να πράξουν το ίδιο, σύμφωνα με το σενάριο που διακινείται τις τελευταίες ώρες.
Βασικό ζητούμενο είναι να πάρουν οι πολίτες στα χέρια τους την υπεράσπιση της νομιμότητας και της Δημοκρατίας.
Ο τρόπος που θα γίνει αυτό, καθώς και τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν γι’ αυτόν τον σκοπό, αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια των «πολιτών» που τείνουν ευήκοα ώτα στα κελεύσματα της ριζοσπαστικής αριστεράς.
Εάν ευνοούσε ως μέσο αντίδρασης και αντίστασης, την ψήφο στις εκλογές, φαντάζομαι δεν θα παρέλειπε ο κ. Ραγκούσης να το καταστήσει σαφές.
Ποιον «πολίτη» καλεί μια ανάρτηση του τύπου «Ντογιάκο ζήλεψες δόξες εφταετίας...» να σπεύσει να προστατέψει τη Δημοκρατία που δήθεν την εκθέτει σε τεράστιο κίνδυνο η γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου;
Ο εισαγγελέας Ντογιάκος έχει μια δυσάρεστη εμπειρία από το πρόσφατο παρελθόν, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ υπερασπίζονταν τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, με την αποφασιστική συνδρομή της κυρίας Θάνου και του κυρίου Παπαγγελόπουλου. Η στοχοποίηση του από τους ίδιους πολιτικούς και άλλους… κύκλους το 2018 είχε οδηγήσει μερικούς «πολίτες» - τρομοκράτες, αναρχικούς - ποτέ δεν μάθαμε ποιοι ήταν αυτοί οι «οι ανησυχούντες για τη δημοκρατία» - να τοποθετήσουν μια… δημοκρατική βόμβα στην μπαγκαζιέρα μιας κόκκινης βέσπας έξω από το σπίτι του. Αδιαφορώντας για τη ζωή της οικογένειας του ή έναν δεύτερο τραγικό Αξαρλιάν.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να επιδοθεί σε μια ακραία ακτιβιστική αντιπολίτευση. Να πάρει τους βουλευτές του και να αποχωρήσει μόνιμα από τη Βουλή, να κάνει πρόταση μομφής στον πρωθυπουργό, να αλυσοδεθεί στην ΑΔΑΕ, να καταγγείλει σε όλα τα φόρα την προσπάθεια συγκάλυψης. Βαθιά μέσα του ξέρει όμως, ότι θα τον χαντακώσει πολιτικά, κάθε απόπειρα να χρησιμοποιηθούν ξανά τα «άκρα» για να ξεκαθαρίσει τους δικούς του λογαριασμούς ή λογαριασμούς τρίτων με τον Μητσοτάκη.
Το αποδεικνύει η εκτίμηση που διατυπώνεται ότι η αποχώρηση από τη Βουλή θα υποχρεώσει την κυβέρνηση να πάει άμεσα σε εκλογές, διαφορετικά «κάποιοι» μέσα στη Ν.Δ θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για να αποσείσουν το «άγος».
Επαναλαμβανόμενες, ακραίες, φρούδες ελπίδες…