Υπό κατάληψη το υπουργείο Παιδείας από τους υπαλλήλους

Υπό κατάληψη το υπουργείο Παιδείας από τους υπαλλήλους

Κατάληψη πραγματοποιούν στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας από τις 6 το πρωί οι υπάλληλοί του, καθώς αντιδρούν στο ενδεχόμενο μεταφοράς των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου σε άλλους χώρους.

Χθες, Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΥΠΠΕΘ στην αίθουσα Ζακλίν ντε Ρομιγί, μετά την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Στη συνέλευση συζητήθηκαν η μεταφορά του πρωτοκόλλου των εισερχομένων και του ΓΕΠΟ σε κτίριο εκτός του κεντρικού κτιρίου του υπουργείου Παιδείας (στην Πατησίων) ως λύση για περισσότερη ασφάλεια στο κτήριο, καθώς και οι χωροταξικές μετακινήσεις υπηρεσιών και υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι υποστηρίζουν πως έχουν πληροφορίες ότι σε λίγους μήνες τα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας θα μεταφερθούν σε άλλο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, ζητούν από τον υπουργό Κ. Γαβρόγλου «να ξεκαθαρίσει άμεσα την κατάσταση με γραπτή ανακοίνωση που θα διαψεύδει τόσο τα περί μεταφοράς συγκεκριμένων υπηρεσιών του Υπουργείου όσο και το ενδεχόμενο συνολικότερης μεταφοράς του Υπουργείου σε άλλο κτήριο».