ΥΠΕΞ Συρίας: Οι ΗΠΑ ψεύδονται και υποστηρίζουν τρομοκράτες

ΥΠΕΞ Συρίας: Οι ΗΠΑ ψεύδονται και υποστηρίζουν τρομοκράτες

Ο υπουργός εξωτερικών της Συρίας, Ουαλίντ αλ-Μουάλεμ, κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι χρησιμοποιεί ψεύδη προκειμένου να πλήξει τη χώρα του.

«Δεν αποτελεί έκπληξη η απερίσκεπτη κλιμάκωση στην περιοχή από ένα καθεστώς όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο βρισκόταν και βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατία στη Συρία», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν ευθέως τη συριακή κυβέρνηση για επίθεση με χημικά κατά αμάχων στη Ντούμα. Από την πλευρά της η συριακή κυβέρνηση έχει διαψεύσει οποιαδήποτε εμπλοκή των κυβερνητικών δυνάμεων στην επίθεση, υποστηρίζοντας ότι οι αντάρτες στη Ντούμα βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης και διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις.

Η συριακή κυβέρνηση έχει ανακαταλάβει σχεδόν όλη την ανατολική Γούτα από τους αντάρτες στην επιχείρηση που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και πλέον μόνο η Ντούμα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της ισλαμιστικής οργάνωσης Τζάις αλ Ισλάμ.

Οι επόμενες ημέρες ίσως και ώρες κρίνονται ως ιδιαίτερα κρίσιμες για την περιοχή καθώς οι ΗΠΑ έχουν ουσιαστικά προαναγγείλει μια επίθεση στη Συρία, ενώ η Ρωσία φέρεται αποφασισμένη να αναχαιτίσει αμερικανικούς πυραύλους που θα εκτοξευθούν κατά του συριακού εδάφους.