Virgin Orbit: Αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου

Virgin Orbit: Αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου

Η Virgin Orbit του Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον απέτυχε στην πρώτη της προσπάθεια να εκτοξεύσει πύραυλο στο διάστημα από το κάτω μέρος της ατράκτου ενός ειδικά διαμορφωμένου αεροσκάφους 747 τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Επρόκειτο για δοκιμαστική πτήση κρίσιμης σημασίας, στο πλαίσιο του προγράμματος της εταιρείας για εκτόξευση δορυφόρων στο διάστημα. Ο πύραυλος, μήκους 21, 34 μέτρων με την ονομασία LauncherOne, επρόκειτο να τεθεί σε τροχιά από ύψος περίπου 10,4 χλμ από το τροποποιημένο αεροσκάφος Cosmic Girl.

Η αποστολή από το Mojave Air and Space Port στην Καλιφόρνια τερματίστηκε λίγο μετά την απελευθέρωση του πυραύλου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στο Twitter.

«Στα πρώτα στάδια της πτήσης παρουσιάστηκε μια ανωμαλία. Θα μάθουμε περισσότερα καθώς οι μηχανικοί μας αναλύουν τα δεδομένα που συνέλεξαν σήμερα», δήλωσε η εταιρεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Virgin Orbit Νταν Χαρτ, δήλωσε «Επιτύχαμε πολλούς από τους στόχους που είχαμε θέσει, αν και όχι τόσους όσους θα θέλαμε. Κάναμε ωστόσο ένα μεγάλο βήμα σήμερα». 

Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός στην πτήση.

Πηγή: Reuters