Τζ. Ντάιμον: Επιστροφή στην κανονικότητα στα μέσα του 2021

Τζ. Ντάιμον: Επιστροφή στην κανονικότητα στα μέσα του 2021

O ελληνικής καταγωγής διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον εξέφρασε την άποψη ότι το μονοπάτι προς την κανονικότητα είναι ακόμα μακρύ. 

«Δεν περιμένω επιστροφή στην ομαλότητα μέχρι το καλοκαίρι του 2021», δήλωσε ο Νταιμον την Παρασκευή σε συνέδριο που διοργανώθηκε από τον όμιλο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Nicsa. «Θα πρέπει να ζήσουμε με αυτό», πρόσθεσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan παραδέχθηκε ότι η εταιρεία του, η οποία ήταν από τις πιο τολμηρές στη Wall Street για την επιστροφή των υπαλλήλων στο γραφείο, εξακολουθεί να στοχεύει μόνο στο 15% έως το 25% της χωρητικότητας. «Η έλλειψη εμβολίου και οι προσωπικές συνθήκες των εργαζομένων θα καταστήσουν αδύνατη την πλήρη στελέχωση των γραφείων της τράπεζας μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους», είπε ο Νταιμον.

«Η νέα κανονικότητα περιλαμβάνει περισσότερα άτομα που θα εργάζονται μόνιμα από το σπίτι. Οι συναντήσεις μέσω zoom με πελάτες θα συνεχιστούν και τα επαγγελματικά ταξίδια θα αρχίσουν ξανά κάποια στιγμή το επόμενο έτος», είπε. 

Ο Νταιμον εκτίμησε ότι θα ήταν σημαντικό αν το κογκρέσο και η κυβέρνηση συμφωνούσαν σε ένα νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας, όπως έγινε την περασμένη άνοιξη.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan σχολίασε την εξαγορά της Eaton Vance έναντι 7 δισ. δολαρίων, χαρακτηρίζοντας την ως «ιδανική περίπτωση» και προσθέτοντας ότι «το τηλέφωνο του είναι πάντα ανοικτό για νέες συμφωνίες».