Τρίτη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Λευτέρης Πετρούνιας

Τρίτη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Λευτέρης Πετρούνιας

Ιστορία έγραψε ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στην Ντόχα.

Ο Έλληνας «βασιλιάς» των κρίκων εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμα του, σε άσκηση με συντελεστή δυσκολίας 6,30, στον τελικό του αγωνίσματος, που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Aspire Dome και, συγκεντρώνοντας 15.366 βαθμούς, κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ο Πετρούνιας έτσι έγινε ο πολυνίκης Έλληνας στην διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Βλάση Μάρα που έχει δύο χρυσά κι ένα χάλκινο, ενώ παράλληλα έγινε ένας από τους τρεις γυμναστές στην ιστορία της ενόργανης, που έχει κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια σε ένα αγώνισμα.

Η κατάταξη στον τελικό των κρίκων:

1. Λευτέρης Πετρούνιας (ΕΛΛΑΔΑ) 15,366 β.
2. Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 15,100 β.
3. Μάρκο Λοντάντιο (Ιταλία) 14,900 β.
4. Αρτούρ Τοβμασιάν (Αρμενία) 14,766 β.
5. Νικίτα Ναγκόρνι (Ρωσία) 14,733 β.
6. Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία) 14,733 β.
7. Νικίτα Σιμόνοφ (Αζερμπαϊτζάν) 14,266 β.
8. Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14,133 β.

Συγχαρητήρια από τον πολιτικό κόσμο

Αμέσως μετά τη νίκη του Λευτέρη Πετρούνια, πολλοί τον συνεχάρησαν για το αισιόδοξο μήνυμα που φέρνει στη χώρα η διάκρισή του. 

Εξαιρετική χαρακτήρισε τη νέα επίδοση του Λευτέρη Πετρούνια, που τοποθετεί τον Έλληνα αθλητή στην ιστορική παγκόσμια ελίτ των αθλητών της γυμναστικής, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, επισημαίνοντας παράλληλα το γεγονός ότι προκρίθηκε στον τελικό ενώ ήταν τραυματισμένος.

«Η νέα εξαιρετική επίδοση του Λευτέρη Πετρούνια, που του εξασφάλισε το τρίτο του χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής, παρά το γεγονός ότι προκρίθηκε στον τελικό ενώ ήταν τραυματισμένος, τοποθετεί τον Έλληνα αθλητή στην ιστορική παγκόσμια ελίτ των αθλητών της γυμναστικής. Η επανάληψη του άθλου του τόσες φορές δείχνει την επιμονή, την αγωνιστικότητα και την προσήλωση στους στόχους του. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια και τον προπονητή του» δήλωσε συγκεκριμένα ο Νίκος Βούτσης μόλις πληροφορήθηκε την κατάκτηση από τον Λευτέρη Πετρούνια του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στην Ντόχα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Λευτέρη Πετρούνια για την νέα του διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στην Ντόχα, στο οποίο επισημαίνει: «Μαζί με τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη νέα παγκόσμια διάκρισή σου, σου απευθύνω και την έκφραση του ειλικρινούς μου θαυμασμού για την ανυπέρβλητη ψυχική σου δύναμη».

Θερμά συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια, εκφράζει μέσω Twitter και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι συνεχίζει να γράφει μία μοναδική ιστορία επιτυχιών και διακρίσεων.

«Ο Λευτέρης Πετρούνιας @Petrounias E συνεχίζει να γράφει μια μοναδική ιστορία επιτυχιών και διακρίσεων. Θερμά συγχαρητήρια για το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο επίπεδο!» σημειώνει ο Αλ. Τσίπρας.