Τρ. Αλεξιάδης για Στουρνάρα: Οι εισαγγελείς δεν στάλθηκαν στο σπίτι του

Τρ. Αλεξιάδης για Στουρνάρα: Οι εισαγγελείς δεν στάλθηκαν στο σπίτι του

Να αφορίσει οποιαδήποτε υπόνοια ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από την έφοδο των εισαγγελέων στα γραφεία της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα επιχείρησε ο αναπληρωτής Υπουργών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή έκανε σχετική αναφορά στο θέμα, ρωτώντας τον Υπουργό αν πρόκειται για μεθοδευμένη κίνηση. «Και μιας και ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος –θα μου επιτρέψετε, κύριε Πρόεδρε- πρέπει να απηχεί τη ζώσα πολιτική πραγματικότητα, θα ήθελα να σας ρωτήσω, κύριε Υπουργέ. Γιατί από χθες το βράδυ παρακολουθούμε εμβρόντητοι τα όσα έχουν συμβεί με τον κεντρικό τραπεζίτη τον κ. Στουρνάρα με τους Εισαγγελείς οι οποίοι στάλθηκαν στην οικία του, συμπτωματικά λίγες ώρες μετά, αφού η Τράπεζα της Ελλάδος δεν ενέκρινε τη νέα ηγεσία της ATTICA BANK -τους εκλεκτούς δηλαδή της δικής σας Κυβέρνησης- και η σύζυγος του κ. Στουρνάρα μιλάει για σκοπιμότητα που έχει στόχο τον σύζυγό της», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Υπουργός αρνήθηκε ότι υπάρχει οποιαδήποτε σχέση η έφοδος με κυβερνητικές… προτροπές. Όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να χρησιμοποιήσει τη δικαιοσύνη και τους Εισαγγελείς. «Εμείς, λοιπόν, ούτε τις φορολογικές υπηρεσίες χρησιμοποιούμε, για να τις στείλουμε για ελέγχους σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που κάνουν κριτική προς την Κυβέρνηση, όπως έγινε επί των ημερών σας ή επί προηγουμένων Κυβερνήσεων ούτε σε καμία περίπτωση έχουμε μια λογική να χρησιμοποιήσουμε τη δικαιοσύνη και τους Εισαγγελείς», είπε αρχικά. Επικρίνοντας, δε, τη Φ. Αραμπατζή προσέθεσε: «Είναι βαρύτατο αυτό που είπατε και ελπίζω να καταλάβετε το τι είπατε, ότι οι Εισαγγελείς στάλθηκαν. Θεωρείτε, δηλαδή, ότι αυτήν την περίοδο γίνονται εισαγγελικές έρευνες κατά παραγγελία; Είναι βαρύτατο πολιτικό επιχείρημα. Πρέπει να πάρετε θέση».

Αλέξανδρος Διαμάντης