Τους 100 έφτασαν οι νεκροί στο Μάτι - Υπέκυψε ένας 73χρονος εγκαυματίας

Τους 100 έφτασαν οι νεκροί στο Μάτι - Υπέκυψε ένας 73χρονος εγκαυματίας

Τους 100 έφτασαν τα θύματα από την πυρκαγιά στο Μάτι. Τη μάχη για τη ζωή έχασε 73χρονος εγκαυματίας που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Υπενθυμίζεται ότι τους 99 νεκρούς είχαν ανέλθει τα θύματα της πυρκαγιάς όταν απεβίωσε ακόμα μια εγκαυματίας το περασμένο Σεπτέμβριο. Η νεαρή γυναίκα, ηλικίας 26 ετών νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Σεπτεμβρίου από την Πυροσβεστική, συνολικά οι εγκαυματίες που παρέμεναν στα νοσοκομεία είναι 17, εκ των οποίων οι 3 νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας. 

Στις 23 Ιουλίου 2018 το μεσημέρι, ξέσπασε πυρκαγιά στη Δυτική Αττική, στην περιοχή των Γερανείων Ορέων, κοντά στην Κινέτα, όπου κατέκαψε μεγάλη έκταση, μεταξύ της οποίας και οικισμούς. Νωρίς το απόγευμα της ίδιας μέρας, ξέσπασε δεύτερη φωτιά στην Ανατολική Αττική, όπου ξεκίνησε από την ανατολική πλευρά της Πεντέλης και κατευθύνθηκε προς τους οικισμούς Νέος Βουτζάς, Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι η οποία επεκτάθηκε με γρήγορο ρυθμό, έχοντας ως αποτέλεσμα -εκτός των φυσικών και υλικών καταστροφών- δεκάδες θύματα στο Μάτι.

Η πυρκαγιά στο Μάτι εισέβαλε με πρωτοφανή ταχύτητα και έκαψε χιλιάδες σπίτια και οχήματα. Λόγω της γρήγορης εξάπλωσης, ελάχιστοι πρόλαβαν να αντιδράσουν, έχοντας αρχικά άγνοια του κινδύνου, με αποτέλεσμα δεκάδες να πεθάνουν μέσα στα σπίτια τους, ενώ επίσης πολλοί έχασαν τη ζωή τους στα αυτοκίνητά τους, καθώς παγιδεύτηκαν λόγω του μποτιλιαρίσματος που προκλήθηκε, με αποτέλεσμα να αποτεφρωθούν.

Άλλοι πέθαναν και από την εισπνοή του καπνού που είχε κατακλείσει την περιοχή. Ουσιαστικά, λόγω της έκτασης του μετώπου της φωτιάς, μόνο όσοι κατάφεραν να φτάσουν στην ακτή σώθηκαν, ωστόσο κάποιοι πνίγηκαν στην θάλασσα στην προσπάθεια τους να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα.

Εντοπίστηκαν επίσης 26 νεκροί όπου βρέθηκαν αγκαλιασμένοι σε ένα σημείο μόλις λίγα μέτρα δίπλα στην παραλία, καθώς παγιδεύτηκαν πάνω από έναν γκρεμό που τους εμπόδισε να φτάσουν σε αυτήν.