Τούρκοι χάκερ απειλούν το ελληνικό ΥΠΕΞ

Τούρκοι χάκερ απειλούν το ελληνικό ΥΠΕΞ

Σε μια περίοδο που η ένταση μεταξύ των ελληνοτουρκικών σχέσεων έχει κλιμακωθεί τόσο στο Αιγαίο όσο και στη Μεσόγειο, το επίπεδο διαμάχης μεταξύ των δύο χωρών έχει μεταφερθεί στον κυβερνοχώρο, αυτή τη φορά από χάκερ.

Λίγες μέρες μετά την επίθεση στην ιστοσελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου αλλά και μια σειρά επιθέσεων σε ιστότοπους ελληνικών επιχειρήσεων, οι τούρκοι χάκερ δεν φαίνονται διατεθειμένοι να σταματήσουν εδώ, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ανταποκριτή του σταθμού, Μανόλη Κωστίδη, οι τούρκοι χάκερ απείλησαν ότι θα «χτυπήσουν» την ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών κάνοντας μάλιστα μπροστά στην κάμερα «επίδειξη» των δυνατοτήτων τους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν σε ένα γραφείο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης εξηγούν τον τρόπο δράσης τους και του λόγους επίθεσης στο ΑΠΕ: «Πριν από μια εβδομάδα είχαμε ανακοινώσει ότι στόχος μας είναι όλοι οι κρατικοί οργανισμοί. Και ο λόγος είναι που τα 8 μέλη του κινήματος Γκιουλέν που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος δικάστηκαν με άδικο τρόπο στην Ελλάδα και πάρθηκαν άδικες αποφάσεις». 

Όπως ανέφεραν η ομάδα τους ονομάζεται cyber warrior και αποτελείται από χιλιάδες άτομα.

Οι cyber warrior προειδοποιούν ότι θα συνεχίζουν τις δράσεις τους ανάλογα τις αποφάσεις που θα παρθούν στην Ελλάδα για τους «8». «Αν η Ελλάδα συνεχίσει αυτή τη γραμμή της θα συνεχίσουμε και εμείς τις επιθέσεις μας σε όλες τις κρατικές ιστοσελίδες» δηλώνουν.