Τουρκικό ΥΠΕΞ: Οι δηλώσεις Τσίπρα δεν συνάδουν με τη σοβαρότητα ενός κράτους

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Οι δηλώσεις Τσίπρα δεν συνάδουν με τη σοβαρότητα ενός κράτους

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, για τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού δεν ανταποκρίνονται στη σοβαρότητα ενός κράτους, ενώ επισημαίνει ότι η Ελλάδα επικαλείται το Κράτος Δικαίου όποτε τη συμφέρει και πως «είναι γνωστό» ότι αποφεύγει να εφαρμόσει αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων.

«Οι ρητορική που χρησιμοποίησε στις δηλώσεις του ο Έλληνας Πρωθυπουργός χθες (1 Απριλίου) σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιώτες που κρατούνται στη χώρα μας για παράνομη διάβαση των συνόρων, δείχνουν ότι οι ελληνικές αρχές έχουν αρχίσει να ρίχνουν ολοένα περισσότερο το επίπεδο του διαλόγου με την Τουρκία. Λυπούμαστε για τις εκφράσεις αυτές που δεν συνάδουν με τη σοβαρότητα ενός κράτους.

Όταν κάτι βολεύει τα συμφέροντά της, η Ελλάδα φέρνει στο προσκήνιο την αρχή του κράτους δικαίου. Ωστόσο, όταν δεν τη βολεύει, η Ελλάδα δεν έχει κανέναν ενδοιασμό προκειμένου αγνοεί εντελώς αυτή την αρχή, μη εφαρμόζοντας ακόμη και τις αποφάσεις των διεθνών δικαστηρίων. Η πρόσφατη ιστορία το αποκαλύπτει αυτό.»