Τουρισμός για Όλους: Ανοίγει η πλατφόρμα για το Voucher των 150 ευρώ

Τουρισμός για Όλους: Ανοίγει η πλατφόρμα για το Voucher των 150 ευρώ

Σε λειτουργία αναμένεται να τεθεί σήμερα η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» του υπουργείου Τουρισμού, στην οποία οι δικαιούχοι θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για να λάβουν το  voucher αξίας 150 ευρώ που θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν σε οποιοδήποτε κατάλυμα.

Το voucher χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις προϋποθέσεις, κατόπιν σχετικής τους ηλεκτρονικής αίτησης στο tourism4all.gov.gr και επιλογής μέσω κλήρωσης. Ειδικά για ΑΜΕΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε 200 ευρώ.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις θα κλείσει στις 21 Ιουλίου. 

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού, μέσω της επιδότησης σε δικαιούχους, υπηρεσιών διαμονής για την πραγματοποίηση διακοπών εντός της Επικράτειας.

Ειδικά για ΑΜΕΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε 200 ευρώ.

Δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα εισοδηματικά κριτήρια της παρούσας (ετήσιο οικογενειακό εισόδημα).

  • ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα εισοδηματικά κριτήρια της παρούσας (ετήσιο οικογενειακό εισόδημα).
  • όσοι έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους εμπίπτει στα οριζόμενα στον κάτωθι πίνακα εισοδηματικά κριτήρια.

Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των τέκνων που τον βαρύνουν, από κάθε πηγή. Στο ως άνω εισόδημα δεν προσμετράται τυχόν επίδομα αναπηρίας του δικαιούχου ή των εξαρτώμενων από αυτόν μελών το οποίο απαλλάσσεται του φόρου.