Την Τετάρτη οι αποφάσεις για άρση μέτρων - Προς χαλάρωση με βάση τα δεδομένα

Την Τετάρτη οι αποφάσεις για άρση μέτρων - Προς χαλάρωση με βάση τα δεδομένα

Την Τετάρτη θα ανακοινωθούν τα νέα δεδομένα για την πανδημία και τα μέτρα προστασίας, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Μεταξύ άλλων σημείωσε πως η κυβέρνηση θα αποφασίσει τα μέτρα έπειτα από τις εισηγήσεις των ειδικών, ενώ έδειξε πως πρόθεση είναι και η Ελλάδα να ακολουθήσει το ευρωπαϊκό μοντέλο χαλάρωσης μέτρων, αν φυσικά κάτι τέτοιο επιτρέψουν τα δεδομένα. 

Πιο αναλυτικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για την πανδημία και το ενδεχόμενο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, δήλωσε ότι «η επιτροπή των ειδικών θα κάνει την εισήγησή της και η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις την Τετάρτη», ενώ σημείωσε ότι «παντού στην Ευρώπη οι χώρες προχωρούν σε χαλάρωση, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν και στην Ελλάδα όπως κάτι τέτοιο δείχνουν οι δείκτες η επιτροπή θα το εισηγηθεί».

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση κινείται ήδη με ορίζοντα την πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων έως το Πάσχα και έχει το βλέμμα στραμμένο στα επιδημιολογικά δεδομένα προκειμένου - τουλάχιστον οι εμβολιασμένοι - να επιστρέφουν στην κανονικότητα.

Τα μέτρα που μελετά η κυβέρνηση

Από την πλευρά η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της άρσης της απαγόρευσης των όρθιων στην εστίαση, στην αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα και υπέρ των διεξαγωγών των σχολικών εκδρομών.

Την ίδια ώρα κυβέρνηση και ειδικοί δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τη διεξαγωγή των καρναβαλικών εκδηλώσεων, καθώς εκτιμούν ότι θα έθεταν σε κίνδυνο την ομαλή εξέλιξη της πανδημίας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η επιτροπή θα έχει καθοριστικό ρόλο στις όποιες αποφάσεις, ενώ χωρίς αμφισβήτηση η όποια επιστροφή στην καθημερινότητα θα αφορά μόνο όλους όσοι έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα εμβολιασμού, καθώς όλοι οι άλλοι θα συνεχίσουν να υπόκεινται σε απαγορεύσεις, όπως συμβαίνει σήμερα.