Την ανάγκη αλλαγών στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα με έμφαση στους νέους επισημαίνει ο J. Kasich

Την ανάγκη αλλαγών στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα με έμφαση στους νέους επισημαίνει ο J. Kasich

Ο κυβερνήτης του Οχάιο, John Kasich δήλωσε ότι η εκλογή του Doug Jones στην Αλαμπάμα απέδειξε ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα γύρισε την πλάτη του στους νεαρούς ψηφοφόρους, δίνοντας βαρύτητα στο θυμό, έναντι της θετικής προσέγγισης στο προεκλογικό μήνυμά του, μεταδίδει το CNN.

«Κοιτάζω στην Αλαμπάμα και λέω ότι οι άνθρωποι δεν είναι ευχαριστημένοι με εμάς, καθώς είμαστε μικρόψυχοι, θυμωμένοι και κάθετοι. Έχουν αρχίσει να μας απορρίπτουν. Αυτοί σημαίνει ότι οι περισσότεροι από εμάς που πιστεύουμε σε μία θετική προσέγγιση, έχουμε αρχίσει να νικάμε, ενώ έχουμε να διανύσουμε αρκετή απόσταση ακόμη», τόνισε ο Kasich στην εκπομπή «Meet the Press» του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

Ο Δημοκρατικός Doug Jones κέρδισε την έκτακτη εκλογική αναμέτρηση που έγινε στην Αλαμπάμα, ενώ η πολιτεία αυτή, βρίσκονταν κατά τις τελευταίες δύο και πλέον δεκαετίες υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων. Ο Kasich τόνισε ότι ενώ η αντισυστηματική πτέρυγα των Ρεπουμπλικάνων χρεώνεται με την ήττα αυτή, υπάρχει μία εναλλακτική ομάδα μέσα στο κόμμα που είναι έτοιμη ν' «αποκαταστήσει» τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ουάσινγκτον.

«Υπάρχουν μερικοί μέσα στο κόμμα, που κοιτάζουν τα προβλήματα και είναι αρνητικοί, θυμωμένοι και μικρόψυχοι. Αλλά υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που κοιτούν τα προβλήματα και λένε: «Μπορούμε να τα διορθώσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Kasich, που διεκδίκησε το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων το 2016.

«Έτσι, θα ανατραπεί η πορεία που έχουμε σήμερα και χάνουμε το μέλλον, καθώς απομακρυνόμαστε από αυτούς που γεννήθηκαν το 2000», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο Kasich αναφέρθηκε και στις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων για ζητήματα που σχετίζονται με τις υπηρεσίες υγείας, αλλά και το εμπόριο, υποστηρίζοντας την αναπροσαρμογή των επίσημων θέσεων του κόμματος.

Σε ερώτηση σχετική με την δρομολόγηση αλλαγών στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ο Kasich απάντησε: «Δεν εγκαταλείπω. Εάν το κόμμα δεν αλλάξει... Τότε, δεν θα μπορώ να το υποστηρίξω. Τελεία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP