Τηλεόραση της Συρίας: Νεκρός ο αρχηγός του ISIS αλ-Μπαγκντάντι

Τηλεόραση της Συρίας: Νεκρός ο αρχηγός του ISIS αλ-Μπαγκντάντι

Πρόκειται για τον υπ αριθμόν 1 καταζητούμενο στον κόσμο καθώς ηγείται του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε νωρίτερα σήμερα, η κρατική τηλεόραση της Συρίας, είναι νεκρός.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που διαρρέει μια παρόμοια είδηση, τα συριακά μέσα ενημέρωσης, ισχυρίζονται ότι ο Αμπουμπάκρ αλ-Μπαγκντάντι έπεσε νεκρός στη Ράκα χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες.

Το Raqqa24 αναφέρει ότι χτες έγινε μία επιδρομή από κυβερνητικά αεροσκάφη στη Ράκα, κατά την οποία βομβαρδίστηκε η περιοχή και σκοτώθηκαν επτά άτομα, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται αν μεταξύ αυτών βρισκόταν και ο ηγέτης των τζιχαντιστών.

Η Ράκα έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών το 2014 και έχει μετατραπεί όχι μόνο σε σύμβολο των ωμοτήτων του ΙΚ αλλά και σε βάση για τον σχεδιασμό επιθέσεων σε άλλες χώρες. Οι SDF, οι κουρδικές και αραβικές δυνάμεις που στηρίζονται από τις ΗΠΑ, έχουν αναπτυχθεί στα ανατολικά, τα βόρεια και τα δυτικά της πόλης ενώ τα εδάφη στα νότια και η πλευρά του Ευφράτη παραμένουν υπό τον έλεγχο του ΙΚ.