Τη διενέργεια αποκλειστικά ηλεκτρονικών πλειστηριασμών εξετάζει η κυβέρνηση

Τη διενέργεια αποκλειστικά ηλεκτρονικών πλειστηριασμών εξετάζει η κυβέρνηση

Τη διενέργεια πλειστηριασμών μόνο μέσω ηλεκτρονικού συστήματος επεξεργάζεται η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να ξεπεραστούν τα προβλήματα με τις ματαιώσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή, το υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζει σχέδιο για διεξαγωγή μόνο ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, κάτι που επιθυμούν και οι ίδιοι οι συμβολαιογράφοι.

Ωστόσο, επειδή η εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου δεν είναι δυνατή άμεσα, για κάποιο διάστημα θα τελούνται πλειστηριασμοί και των δύο τύπων. 

Ένα τέτοιο σχέδιο θα εξυπηρετούσε πλήρως την κυβέρνηση, καθώς θα ικανοποιούσε τους δανειστές που ζητούν κάθε Τετάρτη πλειστηριασμούς, για να κλείσει η αξιολόγηση και απτά αποτελέσματα μέχρι τον Ιανουάριο. Παράλληλα, θα «κάμψει» τις αντιδράσεις των συλλογικοτήτων έπειτα και από τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν την πρώτη ημέρα των πλειστηριασμών αλλά και την αναβολή της προηγούμενης εβδομάδας λόγω της έλλειψης ικανής αστυνόμευσης. 

Τα περιθώρια φαίνεται να στενεύουν αφού έχουν ήδη χαθεί αρκετές ημέρες. Δεν είναι τυχαίο που ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στο κουαρτέτο των θεσμών, Declan Costelo, δήλωσε ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί πρέπει να γίνουν και να συνεχιστούν σε ολόκληρη τη χώρα.

Φωτογραφία SOOC