Στην αναμόρφωση του συστήματος κοινωνικής πολιτικής σε ένα ενιαίο εθνικό σύστημα κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο θα έχει ενιαίους κανόνες για όλους, στοχεύει το υπουργείο Εργασίας, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής της με εκπροσώπους των θεσμών. «Τους εξέθεσα και τους παρουσίασα το σχέδιο που έχουμε για την αναμόρφωση και τον επανασχεδιασμό του εθνικού συστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο θα γίνει, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα. Θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο, για να το νομοθετήσουμε, μέχρι τον Δεκέμβριο» σημείωσε η ίδια.
Μεταξύ άλλων, η κα Φωτίου ανέφερε ότι, από την 1η Απριλίου 2016, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Όπως είπε, σύμφωνα με την Έκθεση της Διεθνούς Τράπεζας, «η Ελλάδα δίνει για κοινωνική προστασία 2,1% του ΑΕΠ, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 4,2%».
Παράλληλα, η κα Φωτίου σε δηλώσεις της τόνισε ότι θα υπάρξει εξορθολογισμός όλου του συστήματος επιδομάτων. «Εξετάζω όλα τα επιδόματα στη βάση των αλληλοεπικαλύψεων ανά ωφελούμενο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ