Τ. Πετρόπουλος: Αποδίδονται οι 130.000 εκκρεμείς συντάξεις ως το καλοκαίρι του 2018

Τ. Πετρόπουλος: Αποδίδονται οι 130.000 εκκρεμείς συντάξεις ως το καλοκαίρι του 2018

Τον στόχο της απόδοσης των 130.000 εκκρεμών συντάξεων ως τον Ιούνιο του 2018 έθεσε ο Τάσος Πετρόπουλος. Ειδικότερα, τόνισε ότι με το κίνητρο απόδοσης που έχει προβλεφθεί για τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ και την οργάνωση πλέον βαρδιών απογεύματα και Σαββατοκύριακα, θα καταστεί εφικτό το προσεχές διάστημα να εκδίδονται 20.000 με 21.000 εκκρεμείς συντάξεις ανά μήνα.

Σύμφωνα, άλλωστε, με τον ίδιο οι διαδικασίες έχουν επιταχυνθεί προκειμένου να μη χαθεί το δάνειο ύψους 859 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφαλίστηκε γι' αυτό το σκοπό από τους Θεσμούς. Να σημειωθεί, πάντως, ότι μέχρι το Μάιο ο ΕΦΚΑ είχε απορροφήσει μόλις 70 εκατομμύρια εξ αυτών.

«Στο τελευταίο report της Ε.Ε αποκαλύπτεται ότι χρωστάμε 1,37 δισεκατομμύρια ευρώ στους συνταξιούχους. Με τον ορισμό από εσάς μάλιστα νέου χρονοδιαγράμματος για την  καταβολή έως τον Ιούνιο του 2018, η Ε.Ε σας βάζει νέα δεδομένα ότι οφείλει τα μισά χρήματα να τα δώσει ο ΕΦΚΑ από τον δικό του κορβανά, άρα να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός και μόνο το 50% θα δώσει η ΕΕ», σχολίασε από την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Αλέξανδρος Διαμάντης

 

Διαβάστε ακόμη: Πιάνουν δουλειά οι ομάδες εργασίας του ΕΦΚΑ για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων

 

Φωτογραφία: SOOC