Τ. Κουράκης: Ο χαρακτηρισμός του Γ. Μουζάλα ήταν απλώς μια άτυχη στιγμή

Τ. Κουράκης: Ο χαρακτηρισμός του Γ. Μουζάλα ήταν απλώς μια άτυχη στιγμή

«Ήταν μια ατυχής στιγμή και τίποτα περισσότερο» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό της πΓΔΜ ως «Μακεδονία» από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Ο κ. Κουράκης, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», αφού τόνισε ότι το ζήτημα με την ονομασία της πΓΔΜ δεν είναι ασήμαντο, εκτίμησε ότι δεν θα δοθεί περαιτέρω έκταση, καθώς –όπως είπε– αυτή τη στιγμή απασχολούν τη χώρα τόσα άλλα ανοιχτά θέματα.

Μάλιστα, επέκρινε τη ΝΔ για το γεγονός, όπως επισήμανε, ότι ενώ ο κ. Μουζάλας παραδέχτηκε το λάθος του, η αξιωματική αντιπολίτευση διογκώνει το θέμα για να δημιουργήσει πρόβλημα και να αποδυναμώσει τον υπουργό. «Αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Κουμουτσάκο ήταν χειρότερο. Να πέσουν και να εκμεταλλευτούν μια ατυχή στιγμή στην παραδρομή του λόγου» είπε ο κ. Κουράκης και πρόσθεσε: «Ο κ. Σαμαράς και ο πατέρας του Κυριάκου Μητσοτάκη οι οποίοι είχαν διαχειριστεί αυτό το ζήτημα επί δεκαετίες δεν μπόρεσαν να το λύσουν και έχουν καταστραφεί συμμαχίες και διπλωματικές ενέργειες όλο αυτό το διάστημα».

Για τα αποτελέσματα της αυριανής Συνόδου Κορυφής για το Προσφυγικό, είπε ότι με όλα αυτά που συμβαίνουν η Ελλάδα θα πρέπει να «κρατάει μικρό καλάθι», με δεδομένο –όπως υπογράμμισε– ότι πολλές χώρες έχουν ήδη διαφοροποιηθεί, ενώ ταυτόχρονα οι απαιτήσεις της Τουρκίας στην ΕΕ είναι υπερβολικές.

Εξάλλου, ο κ. Κουράκης χαρακτήρισε υπερβολικές και τις απαιτήσεις που προβάλλουν οι δανειστές και το ΔΝΤ στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης και της ελάφρυνσης του χρέους, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία –όπως είπε- η χώρα και οι πολίτες κόβουν από το υστέρημά τους για να αντιμετωπίσουν την προσφυγική κρίση.

Στο μεταξύ, ο κ. Κουράκης εξέφρασε την αντίθεσή του στη διεκδίκηση του παλιού στρατοπέδου «Καρατάσου», στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, από ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης, για την κατασκευή γηπέδου και εμπορικού κέντρου. «Τα στρατόπεδα "Καρατάσου" και "Παύλου Μελά" είναι χώροι οι οποίοι προορίζονται, τουλάχιστον στη συνείδηση του κόσμου, να γίνουν τόποι πρασίνου και αθλητισμού και να αποδοθούν στους δήμους και οποιαδήποτε άλλη σκέψη και μετατροπή σε άλλες χρήσεις θα πρέπει να εγκαταλειφθεί» σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ