Σύσκεψη Μητσοτάκη, Τσιόδρα την Τετάρτη - Συνεδριάζουν οι ειδικοί

Σύσκεψη Μητσοτάκη, Τσιόδρα την Τετάρτη - Συνεδριάζουν οι ειδικοί

Πίεση για επίσπευση της εφαρμογής των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί, πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία, προκαλεί το «μαύρο» ρεκόρ 21.657 κρουσμάτων που σημειώθηκε σήμερα. Αύριο στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει εκτάκτως η επιτροπή ειδικών για να εξεταστούν τα νέα δεδομένα και να ληφθούν αποφάσεις ενώ στις 9.30 θα έχει προηγηθεί η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον Σ. Τσιόδρα και επιτελείς του υπουργείου Υγείας, η οποία πραγματοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα, για την παρακολούθηση της πανδημίας. 

Το ενδεχόμενο που τίθεται προς εξέταση είναι η εφαρμογή του πακέτου μέτρων που ανακοινώθηκαν για τις 3 Ιανουαρίου, νωρίτερα,  πιθανότατα  πριν την Πρωτοχρονιά, όπως αναφέρουν πληροφορίες. Σε σημερινή του συνέντευξη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να εφαρμοστούν νωρίτερα τα νέα μέτρα τόνισε πως «θέλουμε να δούμε και τα σημερινά και τα αυριανά κρούσματα».

«Το σενάριο να έρθουν νωρίτερα τα μέτρα με βάση την αύξηση των κρουσμάτων και την πίεση στο ΕΣΥ είναι κάτι που θα το παρακολουθούμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Προέχει η δημόσια υγεία. Θέλουμε να εφαρμοστούν τα μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου αλλά εάν η άνοδος των κρουσμάτων που βλέπουμε σήμερα συνεχιστεί και αύριο, θα είναι αντικείμενο νέα σύσκεψης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης προέβλεπε τη λήψη νέων μέτρων από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, μετά δηλαδή την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ώστε να μην επηρεαστεί η οικονομική δραστηριότητα αλλά κυρίως η κοινωνική συναναστροφή. Ωστόσο, η εκρηκτική αύξηση που καταγράφεται στον εντοπισμό νέων κρουσμάτων, με κάθε ημέρα να σημειώνεται νέο ρεκόρ επιβεβαιωμένων λοιμώξεων, δημιουργεί νέα δεδομένα.   

Πληροφορίες αναφέρουν, δε, ότι στην επιτροπή των επιστημόνων υπάρχουν φωνές που ζητούν για επίσπευση των μέτρων.

Σε κάθε περίπτωση, το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει να προβεί σε όλες εκείνες τις κινήσεις που θα εξασφαλίσουν ότι η κατάσταση με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον δεν θα ξεφύγει.