ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλ. Τσίπρας νοικιάζει εξοχικό στο Σούνιο εδώ και έξι χρονια

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλ. Τσίπρας νοικιάζει εξοχικό στο Σούνιο εδώ και έξι χρονια

Απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με το εάν ο Αλέξης Τσίπρας έχει μετακομίσει σε βίλα στο Σούνιο δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε δεύτερη ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει ότι ο κ. Τσίπρας νοικιάζει σπίτι στην περιοχή, χωρίς περαιτέρω πληροφορίες ενώ παραπέμπει στο ενοικιαστήριο το οποίο περιλαμβάνεται, όπως λέει, στο πόθεν έσχες του.

Σε μια προσεκτικά διατυπωμένη ανακοίνωση, μετά την παρέμβαση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο Αλ.Τσίπρας δεν έχει αγοράσει βίλα στην περιοχή, παρά ότι εδώ και έξι χρόνια νοικιάζει μια εξοχική κατοικία στην Λαυρεωτική, κοντά στην περιοχή του Σουνίου.

Είχαν προηγηθεί προκαλέσει  δημοσιεύματα που ήθελαν τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να έχει μετακομίσει πρόσφατα – και μάλιστα εν μέσω πανδημίας – από την πολυκατοικία της Κυψέλης σε βίλα σε περιοχή του Σουνίου, πριν περίπου ένα μήνα όταν ενημερώθηκε αρμοδίως και το αρχηγείο της Αστυνομίας προκειμένου στο σπίτι να υπάρχει 24ωρη σκοπιά από το Αστυνομικό Τμήμα της Λαυρεωτικής.

Αρχικά η Κουμουνδούρου διέψευσε τα παραπάνω μέσω κύκλων της, σχολιάζοντας: «Η δημοσιογραφία των fake news κάνει τα τρολ της ΝΔ να μοιάζουν αρσακειαδες. Επειδή από χθες δημοσιεύματα τόσο στα Παραπολιτικά όσο και στο in.gr, έβγαλαν από τη κοιλιά τους πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήθεν αγόρασε σπίτι στα Λεγραινά, δήθεν μετακόμισε από τη «λαϊκή Κυψέλη» και διαφορά αλλά τραγελαφικά, ενδεχομένως μήπως και καλύψουν το βατερλό της Πάρνηθας, τους ενημερώνουμε ότι εάν θέλουν μπορούν να περάσουν από το σπίτι του στην Κυψέλη για καφεδάκι και κουραμπιέδες. Μπορεί έτσι κάπως να γλυκαθούνε και να ανακαλύψουν ότι η δημοσιογραφία των fake news έχει κοντά ποδάρια».

Αντιστοίχως με ανακοίνωσή της είχε πάρει νωρίτερα θέση στο ζήτημα η Νέα Δημοκρατία, θέτοντας σειρά ερωτημάτων:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του, ως απάντηση σε δημοσιεύματα, μας πληροφορεί ότι ο κ. Τσίπρας δεν μετακομίζει. Στην ανακοίνωση αυτή λέει διάφορα χαριτωμένα, αλλά αποφεύγει να απαντήσει σε ένα ουσιαστικό ερώτημα: Νοίκιασε ο κ. Τσίπρας βίλα στο Σούνιο, σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής, από ποιόν και με ποιο μίσθωμα; Αναμένουμε τη συμπληρωματική ανακοίνωση».