Συρία: Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάληψη του οχυρού al-Bab

Συρία: Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάληψη του οχυρού al-Bab

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι βρίσκεται κοντά στην πλήρη κατάληψη της al-Bab στη βόρεια Συρία, από τον έλεγχο του «Ισλαμικού Κράτους», μία νίκη η οποία θα εμβαθύνει την Τουρκική επιρροή σε μια περιοχή που έχει δημιουργηθεί μία «de facto νεκρή ζώνη», όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

H Al-Bab, αποτελεί στρατηγικής σημασίας οχυρό του ISIS, 30 χιλιόμετρα από τη συνοριακή γραμμή Συρίας-Τουρκίας, και ο Τουρκικός Στρατός έχει εξαπολύσει επίθεση από τα τέλη Αυγούστου, επιδιώκοντας να εκδιώξει τους τζιχαντιστές από τα σύνορα, αλλά και να αποτρέψει πιθανά στρατηγικά οφέλη του Κουρδικού στρατού που επίσης πολεμάει τους τζιχαντιστές.

«Η επιχείρηση για την ανάληψη του πλήρους ελέγχου της περιοχής της al-Bab, πλησιάζει στο τέλος της, και η αντίσταση από την τρομοκρατική οργάνωση Daesh έχει σε μεγάλο βαθμό καμφθεί», αναφέρει η τουρκική ανακοίνωση χρησιμοποιώντας ένα αραβικό ακρωνύμιο για το Ισλαμικό κράτος.

Ο πρόεδρος Tayyip Erdogan έχει δηλώσει ότι ο επόμενος στόχος της τουρκικής επίθεσης θα είναι η Raqqa, η de facto πρωτεύουσα του Χαλιφάτου, το οποίο έχει σε μεγάλο βαθμό αποκοπεί από το Ιρακινό οχυρό της Μουσούλης.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) μία συμμαχία που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Κουρδικού YPG, είναι στο μέσον της πολυσχιδής επιχείρησης να περικυκλωθεί η Raqqa, και στηρίζεται από αεροπορικές επιδρομές και από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις του καθοδηγούμενου από τις ΗΠΑ συνασπισμού.

Η Τουρκία θέλει να συνεχιστεί η επιχείρηση με τη συνεργασία των αραβικών δυνάμεων και όχι με το YPG.

.