Συρία: Ίσως συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός μέσα σε 24 ώρες

Συρία: Ίσως συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός μέσα σε 24 ώρες

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Adel al-Jubeir δήλωσε χθες βράδυ ότι υπάρχει πιθανότητα να επιτευχθεί μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μέσα σε 24 ώρες.

Κληθείς από δημοσιογράφους στο Λονδίνο να σχολιάσει την αποτυχία των ΗΠΑ και της Ρωσίας να καταλήξουν σε μια συμφωνία για να κηρυχθεί εκεχειρία στη Συρία, ο Jubeir αντέτεινε πως δεν θα μιλούσε περί αποτυχίας, αλλά μάλλον περί μιας συνεχιζόμενης προσπάθειας.

«Υπάρχει μια πιθανότητα να φθάσουμε σε μια συμφωνία μέσα στις επόμενες περίπου 24 ώρες, η οποία θα αποτελέσει δοκιμασία για τον Bashar al-Assad και το εάν εννοεί σοβαρά να την τηρήσει», ανέφερε ο επικεφαλής της σαουδαραβικής διπλωματίας.

Ο Jubeir έσπευσε πάντως να συμπληρώσει πως τα πεπραγμένα του Assad δεν εμπνέουν αισιοδοξία για την εφαρμογή της όποιας συμφωνίας.

Μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, για την οποία είχαν μεσολαβήσει τον Φεβρουάριο οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kerry και της Ρωσίας Sergey Lavrov κατέρρευσε μέσα σε μερικές εβδομάδες, με την Ουάσινγκτον να καταγγέλλει ότι οι δυνάμεις της Δαμασκού την αθέτησαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ