Συρία: Η αντιπολίτευση κάλεσε τις μεγάλες δυνάμεις να επανεκτιμήσουν την εκεχειρία

Συρία: Η αντιπολίτευση κάλεσε τις μεγάλες δυνάμεις να επανεκτιμήσουν την εκεχειρία

Ο επικεφαλής συντονιστής της κυριότερης οργάνωσης της συριακής αντιπολίτευσης κάλεσε σήμερα τις μεγάλες δυνάμεις να συναντηθούν επειγόντως για να επανεκτιμήσουν την εκεχειρία η οποία, όπως είπε, δεν εφαρμόζεται πλέον και δεν μπορούν να υπάρξουν συνομιλίες ενόσω ο συριακός λαός εξακολουθεί να υποφέρει.

"Περιμένουμε από τη Διεθνή Ομάδα Υποστήριξης της Συρίας να λάβει αποφασιστικά μέτρα εναντίον εκείνου που σκοτώνει τον συριακό λαό", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ριάντ Χιτζάμπ, τονίζοντας πως οι μεγάλες δυνάμεις πρέπει να εκτιμήσουν την κατάπαυση των εχθροπραξιών που έχει "τελειώσει".

Όσον αφορά την Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων (HNC), είναι "εκτός" των συνομιλιών", είπε ο Χιτζάμπ, αν και ορισμένα μέλη της θα παραμείνουν στη Γενεύη για τεχνικές συνομιλίες με τον ειδικό αντιπρόσωπο του ΟΗΕ Στάφαν ντε Μιστούρα.

"Δεν θα υπάρξει λύση με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ στην εξουσία, αυτός ονειρεύεται", είπε ο Χιτζάμπ προσθέτοντας πως σχεδιάζει να φύγει από τη Γενεύη την Πέμπτη, όπως και άλλοι αξιωματούχοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ