Σε θετικό έδαφος κινούνται και σήμερα παρά το επιφυλακτικό ξεκίνημα οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς η πίεση που ασκεί ο τεχνολογικός τομέας αντισταθμίζεται από μια σειρά ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τις Societe Generale και Stellantis να παρέχουν στήριξη στις συνεδριάσεις.
Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 διεύρυνε ελαφρώς το ιστορικό υψηλό του στις 465,97 μονάδες και διαπραγματεύεται με άνοδο 0,3%, με τον ενεργειακό κλάδο στο +1% ενώ ο τεχνολογικός υποχωρεί κατά 1,1%.
Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,1% και κινείται στις 15.584 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,8% με νέο ρεκόρ στις 6.731 μονάδες, ενώ στην Βρετανία ο FTSE 100 βρίσκεται στο +0,4% και τις 7.111 μονάδες.
Παρόμοια είναι η εικόνα και στην περιφέρεια, όπου στην Ιταλία ο FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 25.407 με άνοδο 0,2% όπως και ο IBEX 35 στην Ισπανία που ενισχύεται κατά επίσης 0,2% και βρίσκεται στις 8.776 μονάδες.
Νωρίτερα σήμερα, με αρνητικά πρόσημα είχαν κλείσει κατά βάση οι δείκτες στην Ασία, καθώς συνεχίζονται οι «εχθροπραξίες» του Πεκίνου απέναντι στον κλάδο της τεχνολογίας.
Στη νέα εξέλιξη της ημέρας, άρθρο σε κρατική εφημερίδα χαρακτήρισε τα ηλεκτρονικά παιχνίδια «όπιο» ζητώντας την επιβολή περαιτέρω περιορισμών στη βιομηχανία προκειμένου να μετριαστεί ο εθισμός και οι γενικότερα αρνητικές συνέπειες στα παιδιά, με τους κολοσσούς Tencent και NetEase να πραγματοποιούν βουτιά 6,1% και 7,7% αντίστοιχα.
Στο ίδιο πλαίσιο, η μετοχή της ολλανδικής Prosus που κατέχει μερίδιο στην Tencent υποχωρεί κατά 5,6% στις συναλλαγές της στο Άμστερνταμ.
Παράλληλα, με μικρές απώλειες 0,35% κινείται πλέον ο τίτλος της BP μετά τα κέρδη που σημείωνε το πρωί, αφότου ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη διανομή αυξημένου κατά 4% μερίσματος και επιβεβαίωσε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της, έπειτα από τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου.
Αντίθετα, ράλι άνω του 5,3% πραγματοποιεί η μετοχή της Societe Generale η οποία ανακοίνωσε διπλάσια των εκτιμήσεων καθαρά κέρδη.
Από κοντά ακολουθεί και η Stellantis με κέρδη σχεδόν 4% αφότου αναβάθμισε τον ετήσιο στόχο για το περιθώριο κέρδους της, έπειτα από τα ισχυρά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου που παρουσίασε.