Συνεχίζει την έρευνα για τον D. Trump ο ειδικός ανακριτής R. Mueller

Συνεχίζει την έρευνα για τον D. Trump ο ειδικός ανακριτής R. Mueller

Καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump γίνεται όλο και πιο ερειστικός απέναντι στον ειδικό ανακριτή Robert Mueller, οι δικηγόροι των δύο πλευρών συναντήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, μεταδίδει το CNN.

Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκαν τα θέματα για τα οποία ο ειδικός ανακριτής θέλει να ρωτήσει τον πρόεδρο.

Ήταν η πρώτη προσωπική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δικηγόρων, μετά τη διεξαγωγή ανεπίσημων διμερών συζητήσεων για αρκετές εβδομάδες, όπως δηλώνουν δύο πηγές που έχουν λάβει γνώση του θέματος.

Η ομάδα έρευνας του Mueller έδωσε βαρύτητα στα θέματα που είχε θέσει στην ομάδα νομικής υπεράσπισης του Τραμπ πριν από μήνες. Μεταξύ αυτών, η απόλυση του πρώην διευθυντή του FBI, James Comey, σύμφωνα με μία από τις πηγές. Παράλληλα, οι ανακριτές ενδιαφέρονται να ρωτήσουν για την εμπλοκή του υπουργού Δικαιοσύνης Jeff Sessions στην απόλυση του Comey, αλλά και για το τι ακριβώς γνώριζε ο πρόεδρος Trump σχετικά με τα τηλεφωνήματα του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Michael Flynn, στον πρώην πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ.

Οι δικηγόροι του προέδρου έστειλαν στον ειδικό ανακριτή και μία περίληψη αποδεικτικών στοιχείων τα οποία είχαν ήδη παραδώσει στην ομάδα ερευνών του Mueller, πρακτική που έχουν ακολουθήσει πολλές φορές στη διάρκεια της έρευνας.

Ο ειδικός ανακριτής δεν συμμετείχε στη συνάντηση αυτή, στην οποία όμως έλαβε μέρος ο πρώην εισαγγελέας της υπόθεσης Γουότεργκέιτ (James Quarles III). Τα μέλη της ανακριτικής ομάδας έδωσαν στους δικηγόρους του Trump αρκετές λεπτομέρειες για τα θέματα που τους απασχολούν.

Σύμφωνα με μία πηγή που έχει λάβει γνώση του θέματος, ο πρόεδρος Τrump αμφιταλαντεύεται τους τελευταίους μήνες σχετικά με το αν θα πρέπει να καταθέσει ή όχι. Ο ίδιος ενδιαφέρεται να καταθέσει με την προϋπόθεση ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί σύντομα, όπως του έχουν υποσχεθεί οι δικηγόροι του, γνωστοποιεί άλλη πηγή.

 

Με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ