Συνάντηση του Bashar al-Assad με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ 

Συνάντηση του Bashar al-Assad με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ 

Ο ηγέτης της σιιτικής ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ Hassan Nasrallah δήλωσε σήμερα ότι ταξίδεψε στην Δαμασκό για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Συρίας Bashar al-Assad για να ζητήσει την έγκριση μιας συμφωνίας εκεχειρίας που συνήφθη μεταξύ της σιιτικής οργάνωσης και του Ισλαμικού Κράτους για την εκκένωση των τζιχαντιστών του ΙΚ από τον θύλακα τους στην μεθόριο Λιβάνου - Συρίας.

Μια οχηματοπομπή με επιβάτες 600 τζιχαντιστές του ΙΚ και μέλη των οικογενειών τους ξεκίνησε αργά την Δευτέρα με προορισμό το προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης στην ανατολική Συρία.

Χθες πολεμικά αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές για να εμποδίσει την πορεία της οχηματοπομπής.

«Επισκέφτηκα ο ίδιος προσωπικά τον πρόεδρο Bashar al-Assad στην Δαμασκό και του ζήτησα να εγκρίνει την συμφωνία για την Καλαμούν. Ο πρόεδρος Άσαντ ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας αν και αυτό δεν ήταν προς το όφελος της Συρίας», τόνισε ο Nasrallah, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Manar.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ