Συνάντηση N. Αναστασιάδη - A. Guterres στα Ηνωμένα Έθνη, στις 22 Μαρτίου

Συνάντηση N. Αναστασιάδη - A. Guterres στα Ηνωμένα Έθνη, στις 22 Μαρτίου

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί στις 22 Μαρτίου με τον γγ του ΟΗΕ, Antonio Guterres. Ο κ. Αναστασιάδης θα βρίσκεται στην Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία επενδυτικού συνεδρίου για την Κύπρο.

Συνάντηση με τον γγ του ΟΗΕ ζητά και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Mustafa Akinci, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις Ποστασί». Η εφημερίδα γράφει ότι, αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα, η εμπιστοσύνη της τουρκοκυπριακής πλευράς προς τον ΟΗΕ θα τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου δείπνησε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μ. Akinci

«Καλό μέχρι εξαίρετο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου το κλίμα στο δείπνο που είχε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Mustafa Akinci.

Το δείπνο, η πραγματοποίηση του οποίου δεν ανακοινώθηκε, διευθετήθηκε με πρωτοβουλία του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του αντίστοιχου τουρκοκυπριακού.

«Επρόκειτο για μια κοινωνική πρόσκληση» ανέφερε ο κ. Νεοφύτου στο ΡΙΚ, για να προσθέσει ότι συζήτησαν πολιτικά θέματα και θέματα που αφορούν τις δύο κοινότητες. Επίσης, συζητήθηκε η απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα και η στάση του ΔΗΣΥ στο θέμα.

«Μου δόθηκε η ευκαιρία να εξηγήσω ότι ο ΔΗΣΥ δεν άλλαξε πολιτική και ούτε ή ελληνοκυπριακή κοινότητα ξύπνησε ένα πρωί και θέλει Ένωση» πρόσθεσε ο κ. Νεοφύτου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ