Συμβολαιογράφοι για Ρουβίκωνα: Βιώνουμε ένα αίσχος κι η Βουλή μένει σιωπηλή

Συμβολαιογράφοι για Ρουβίκωνα: Βιώνουμε ένα αίσχος κι η Βουλή μένει σιωπηλή

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Την αδιαφορία της κυβέρνησης, μετά και την σημερινή επίθεση του Ρουβίκωνα, κατήγγειλε ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων, Γιώργος Ρούσκας, κατά τη διάρκεια της ακρόασης των φορών για το πολυνομοσχέδιο- σκούπα.

«Οκτώ μήνες με ένα χρόνο. Βιώνουμε ένα αίσχος κι η Βουλή παραμένει σιωπηλή. Αντιμετωπίζουμε μόνοι μας την κατάσταση», τόνισε χαρακτηριστικά με αφορμή την εισβολή του «αναρχικών» με αλατόνερο σε συμβολαιογραφικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας.

Ο ίδιος, πάντως, τάχθηκε υπέρ των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, καθώς όπως είπε «θα περιορίσει τις εντάσεις και τις επιθέσεις», και ζήτησε να διατηρηθεί η δυνατότητα και του φυσικού τρόπου για υποθέσεις έως 20.000 ευρώ.

«Επαναλαμβάνω το αίτημά μας μέχρι 20.000 ευρώ για να είναι εύκολη η πρόσβαση,  να είναι διττή η δυνατότητα δηλαδή να είναι  δυνατός και εφικτός  ο φυσικός πλειστηριασμός μέχρι 20.000 για να εξυπηρετηθούν οι απομακρυσμένες περιοχές», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας, αφού αναρωτήθηκε σκωπτικά «ποια είναι αυτή;», συμπλήρωσε: «Αν θέλει η Βουλή να συμπληρώσει τον ικανοποιητικό νόμο Κατσέλη μπορεί να φέρει οποιαδήποτε διάταξη. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τους νόμους».

Διαβάστε ακόμα:

- Απειλές Ρουβίκωνα κατά συμβολαιογράφου: Σου συστήνουμε να αλλάξεις όνομα και διεύθυνση

Φωτογραφία αρχείου: Intimenews