Σύγκρουση τρένων στη Βαυαρία, με νεκρούς και τραυματίες

Σύγκρουση τρένων στη Βαυαρία, με νεκρούς και τραυματίες

Δύο επιβατηγά τρένα συγκρούσθηκαν στη Βαυαρία, το πρωί (στις 6:48 ώρα Γερμανίας), εκτροχιάστηκαν μερικώς και σφηνώθηκαν το ένα μέσα στο άλλο.

Το δυστύχημα συνέβη στο Μπαν Άιμπλινγκ, μια πόλη σε απόσταση 60 χιλιομέτρων νοτιο-ανατολικά του Μονάχου. Ένα από τα τρένα εκτροχιάσθηκε κατά τη σύγκρουση και πολλά βαγόνια έχουν ανατραπεί, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Τα αίτια είναι άγνωστα, καθώς η περιοχή της σύγκρουσης είναι μια ενιαία σιδηροδρομική γραμμή. Ωστόσο, έχει ξεκινήσει η έρευνα για να διερευνηθούν τα αίτια. 

Ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, Alexander Dobrindt, δήλωσε ότι τα τρένα υπολογίζεται ότι κινούνταν με 100 χλμ/ώρα το κάθε ένα, ενώ λόγω της διαδρομής, οι οδηγοί δεν είχαν οπτική επαφή και επομένως συγκρούστηκαν χωρίς να έχουν φρενάρει ή επιβραδύνει. Συμπλήρωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητηθούν τα αίτια της σύγκρουσης, αλλά διευκρίνισε ότι δύο από τα μαύρα κουτιά των τρένων έχουν εντοπιστεί. 

Πηγή: Sky News

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν βρεθεί 9 νεκροί και 100 τραυματίες, από τους οποίους οι 15 είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση και 40 σε σοβαρή κατάσταση, και όλοι τους έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία. Δυο αγνοούνται. 

Τα συνεργεία διάσωσης προσπαθούν να απελευθερώσουν άτομα παγιδευμένα στα συντρίμμια, ωστόσο η συντριβή συνέβη κοντά στον ποταμό Mangfall σε μια πυκνά δασωμένη και λοφώδη περιοχή, η οποία περιγράφεται ως "πολύ απρόσιτη". 

Περίπου 12 ελικόπτερα και εκατοντάδες διασώστες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις τόσο από τη Γερμανία όσο και από τη γειτονική Αυστρία. Έως τώρα έχουν ανασυρθεί περίου 500 άτομα. 

Πηγή: Twitter

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, τα δύο τρένα ανήκουν στην εταιρεία Meridian, που ανήκει στη γαλλική εταιρεία Transdev, η οποία ανήκει από κοινού στην κρατική τράπεζα CDC και την εταιρεία υδάτων και αποβλήτων Veolia. Η εταιρεία διαχειρίζεται δίκτυα σιδηροδρόμων, τραμ και λεωφορείων σε 19 χώρες και το 2014 είχε έσοδα 6,6 δισ. ευρώ.

Η κρατική γερμανική εταιρεία Deutsche Bahn είναι υπεύθυνη για τις σιδηρογραμμές, οι οποίες διαθέτουν ένα σύστημα που κάνει το τρένο να σταματάει αυτομάτως, όταν παραβιάσει κόκκινο σήμα.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία σιδηροδρόμων Meridian αναφέρει ότι ένα τραγικό ατύχημα συνέβη στη διαδρομή από το Rosenheim στο Holzkirchen, σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 7.