Στους 34 οι νεκροί από τον Ιό του Δυτικού Νείλου

Στους 34 οι νεκροί από τον Ιό του Δυτικού Νείλου

Τους 34 έχουν φθάσει οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου, καθώς άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι φέτος τα θύματα είναι σχεδόν επταπλάσια σε σχέση με πέρυσι, όταν η νόσος στέρησε την ζωή σε πέντε άτομα.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως η επιδημιολογία του ιού είναι σύνθετη, σημειώνοντας επίσης ότι η κυκλοφορία του ιού άρχισε τον Μάιο, δηλαδή νωρίτερα απ'' ότι τα προηγούμενα χρόνια.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 289 κρούσματα, υπερπενταπλάσια συγκριτικά με το 2017. Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν παρουσιάσει συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Υπό νοσηλεία παραμένουν 25 ασθενείς, οι 15 εκ των οποίων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η νόσος παραδοσιακά πλήττει τις μεγάλες ηλικίες. Όλα τα θύματα φέτος είναι άνω των 69 ετών. Σχεδόν 50 από τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στη δυτική Αττική.

Αναλυτικά, από τα 289 φετινά κρούσματα, λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, τα 220 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 69 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα) ή δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Έχει καταγραφεί, επίσης, ένα εισαγόμενο περιστατικό (με ιστορικό ταξιδιού και προσβολής σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα).