Στο υπουργείο Οικονομίας θέλουν να μεταταχθούν οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι

Στο υπουργείο Οικονομίας θέλουν να μεταταχθούν οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι

Τα υπουργεία Οικονομίας & Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) αποτέλεσαν τους πιο περιζήτητους φορείς της δημόσιας διοίκησης για μετάταξη και απόσπαση, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του α'' κύκλου κινητικότητας του 2018, που ολοκληρώθηκε προ τριημέρου.

Από τις 23 Απριλίου έως και τις 7 Μαΐου υποβλήθηκαν 2.218 αιτήσεις, οι οποίες αφορούν συνολικά 1.051, από τις συνολικά 1.115, θέσεις (783 για μετάταξη, 332 για απόσπαση), με αποτέλεσμα να παραμείνουν κενές 64 θέσεις. Αυτές οι αιτήσεις περιλαμβάνουν 13.472 θέσεις, γεγονός που συνεπάγεται έναν μέσο όρο περίπου έξι θέσεων ανά αίτηση.

Οι περισσότερες αιτήσεις υποβλήθηκαν για το υπουργείο Εργασίας (921 υπάλληλοι για 274 θέσεις), την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (771 υπάλληλοι για 335 θέσεις), το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης (330 υπάλληλοι για μόλις 39 θέσεις), την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (238 υπάλληλοι για 35 θέσεις) και την Ελληνική Αστυνομία (224 υπάλληλοι για 48 θέσεις).

Ενδεικτικό του έντονου ενδιαφέροντος για μία θέση στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αποτελεί και το γεγονός ότι από τις πρώτες δέκα σε ζήτηση θέσεις, οι επτά αφορούν το εν λόγω υπουργείο - οι άλλες τρεις ανήκουν στο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σημαντική υπήρξε η γεωγραφική διασπορά των προσφερόμενων θέσεων, αφού διατέθηκαν θέσεις προς μετάταξη και απόσπαση σε περιφερειακές υπηρεσίες που εδρεύουν σε 86 δήμους της χώρας.

Σχετικά με τους φορείς, των οποίων υπάλληλοι έχουν κάνει αίτηση για μετάταξη ή απόσπαση, από τα στοιχεία προκύπτει ότι 254 προέρχονται από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και ακολουθούν 137 από την Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ ΑΕ), 74 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, 48 από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία κ.λπ.

Σημειώνεται, ότι το επόμενο διάστημα οι φορείς υποδοχής θα εξετάσουν τις αιτήσεις και θα επιλέξουν τους επικρατέστερους με βάση τα κριτήρια που θέτει η νομοθεσία. Υπενθυμίζεται, ότι για την αξιολόγηση των υποψηφίων λαμβάνονται υπόψη η συνάφεια των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους με την προκηρυσσόμενη θέση, οι εκθέσεις αξιολόγησης, η εμπειρία στην άσκηση αντίστοιχων καθηκόντων και κάθε στοιχείο από το προσωπικό μητρώο τού υπαλλήλου που καταδεικνύει την καταλληλότητα για τη συγκεκριμένη θέση. Επιπλέον, μεταξύ των τριών επικρατέστερων διενεργείται συνέντευξη.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ