Στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις άδειες οι επτά τηλεοπτικοί σταθμοί

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις άδειες οι επτά τηλεοπτικοί σταθμοί

Ενώπιον του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας εμφανίζονται στις 10 το πρωί οι νομικοί παραστάτες επτά τηλεοπτικών σταθμών που έχουν περάσει το στάδιο της προεπιλογής για την χορήγηση των αδειών, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το ΣτΕ να εκδώσει σήμερα Παρασκευή την απόφαση του για τη χορήγηση ή όχι προσωρινής διαταγής μετά τις προσφυγές των καναλιών.

Την ίδια ώρα, οι δικηγόροι των υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας θα τοποθετηθούν επί των αιτήσεων προσωρινών διαταγών που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Επίσης, σήμερα θα εξεταστεί στο ΣτΕ και το αίτημα που έχει καταθέσει ο τηλεοπτικός σταθμός Star για ασφαλιστικά μέτρα κατά της συμμετοχής των εταιριών του Ιβάν Σαββίδη και του Ιωάννη - Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σε απόλυτη παρωδία εξελίχθηκε στο μεταξύ την Πέμπτη η παρουσίαση του ηλεκτρονικού συστήματος από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Επί τρεις ώρες η Επιτροπή αρνιόταν πεισματικά να δηλώσει εάν το ηλεκτρονικό σύστημα δημοπράτησης είναι διεθνώς πιστοποιημένο, όπως αναφέρει η σχετική προκήρυξη, ενώ μετά από πιέσεις των υποψηφίων, δήλωσαν ότι η μεν εταιρεία είναι πιστοποιημένη αλλά το συγκεκριμένο σύστημα δεν είναι...

Σύμφωνα με έγκυρους νομικούς πρόκειται για βασική παραβίαση της προκήρυξης που προξενεί προβλήματα διαφάνειας και νομιμότητας του διαγωνισμού.

Πηγή: skai.gr