Στο δρόμο οι κάτοικοι της Σάμου για το μεταναστευτικό

Στο δρόμο οι κάτοικοι της Σάμου για το μεταναστευτικό

Καθολική ήταν η συμμετοχή των κατοίκων της Σάμου στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν τοπικά φορείς του νησιού, μεταξύ των οποίων το Επιμελητήριο Σάμου, το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο Δικηγορικός Σύλλογος, διαμαρτυρόμενοι για τον εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών στο νησί. 

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χιλιάδες κάτοικοι του νησιού εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πολιτική εγκλωβισμού της κυβέρνησης που έχει οδηγήσει χιλιάδες μεταναστών σε απελπισία και έχει επιβαρύνει σημαντικά την καθημερινότητα του νησιού.

Όλοι οι ομιλητές στις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν στις χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού κ. Βίτσα και τόνισαν την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση.

Μάλιστα, κατεπείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε εχθές η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, με αφορμή την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη Σάμο και τη δικαιολογημένη αντίδραση των κατοίκων.

Η παντελής έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης στους μετανάστες, η αύξηση της εγκληματικότητας και οι συρράξεις μεταξύ των αλλοδαπών αποτελούν πρωτόγνωρες εικόνες για τους κατοίκους του νησιού, σημειώνει η κα Βόζεμπεργκ, μεταφέροντας την αγωνία της κοινωνίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς η κατάσταση έχει φθάσει στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης.