Στο 1.000.000 ευρώ ο «λογαριασμός» των βανδαλισμών τρόλεϊ, λεωφορείων και μηχανημάτων επικύρωσης

Στο 1.000.000 ευρώ ο «λογαριασμός» των βανδαλισμών τρόλεϊ, λεωφορείων και μηχανημάτων επικύρωσης

Στο 1.033.686 ευρώ ανέρχεται  το κόστος των βανδαλισμών τρόλεϊ, λεωφορείων και μηχανημάτων επικύρωσης εισιτηρίων μέσα σε 10 μόλις μήνες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή, ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης μετά από  σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει ο Χρήστος Σπίρτζης από το Μάρτιο του 2015 έως σήμερα έχουν πυρποληθεί συνολικά 5 τρόλεϊ με κόστος ζημιάς 1.000.000 ευρώ, με την ΟΣΥ Α.Ε. να έχει λάβει αποζημίωση 350.000 ευρώ από την Ασφαλιστική Εταιρία για τα 2 εξ αυτών, ενώ εν αναμονή τελεί για την αποζημίωση 3 ακόμη με τη ζημιά να υπολογίζεται στις 650.000 ευρώ.

Κατά την ίδια περίοδο ολοσχερώς καταστράφηκε επίσης συνέπεια εμπρησμού ένα λεωφορείο, με τη ζημιά να υπολογίζεται στις 15.000 ευρώ και την αποζημίωση να βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα.  

Παράλληλα, 18.686 ευρώ εκτιμάται ότι στοίχισε η επισκευή σε 216 παλαιού τύπου επικυρωτικές συσκευές εισιτηρίων, 25 τηλεχειριστήρια και 31 καλωδιώσεις εξοπλισμού επικύρωσης, που υπέστησαν δολιοφθορά και για τα οποία η διαδικασία αποζημίωσης δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

«Ο μακρύς κατάλογος των πυρπολημένων λεωφορείων και τρόλεϊ, όπως και των κατεστραμμένων επικυρωτικών μηχανημάτων εισιτηρίων, στη διάρκεια μόλις 10 μηνών, αποδεικνύει ότι, στην πραγματικότητα, είμαστε αντιμέτωποι με έναν οργανωμένο πόλεμο δολιοφθοράς της δημόσιας περιουσίας», τόνισε από την πλευρά του ο βουλευτής και προσέθεσε: «Στους βανδαλισμούς αυτούς, η κυβέρνηση, με προεξάρχοντα τον ίδιο τον πρωθυπουργό, κρατά στάση παρατηρητή, που ως συνέπεια έχει την καταρράκωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών. Η αποζημίωση από τις ασφαλιστικές εταιρείες, η οποία προβάλλεται στην απάντηση του αρμοδίου υπουργού, δεν συνιστά άλλοθι της ανώμαλης κατάστασης που επικρατεί στην πρωτεύουσα. Ούτε οι πολίτες ούτε η ΝΔ δεν πρόκειται να υποκύψουμε στον μιθριδατισμό που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο νόμος και η τάξη θα επικρατήσουν».

Αλέξανδρος Διαμάντης

 

Φωτογραφία Sooc