Του Αλέξανδρου Διαμάντη
Μέχρι την Επιτροπή «πόθεν έσχες» έφτασε το ζήτημα με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του πρωθυπουργό, με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη να το θέτει στη σημερινή συνεδρίαση επί τάπητος. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται στην επόμενη συνεδρίαση τα μέλη της Επιτροπής να ασχοληθούν εκτενέστερα με το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει όντως ζήτημα με το «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των «Νέων» έκανε λόγο για εταιρεία που συνεστήθη το 2007, και λύθηκε στο τέλος του 2015, είχαν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Παππάς και άλλο ένα αυτοδιοικητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (Χρήστος Καραμάνος) όπως αναφέρει η εφημερίδα. Ο Αλέξης Τσίπρας μεταβίβασε, σύμφωνα με την εφημερίδα, το μερίδιό του στην αδελφή του στις αρχές του 2010 λίγο αφότου εξελέγη βουλευτής, ωστόσο η συμμετοχή του δεν εμφανίζεται στα δημοσιοποιημένα πόθεν έσχες του. Ο Νίκος Παππάς παρέμεινε και μετά τη μετακόμισή του στο Μαξίμου. Η εταιρεία, με άγνωστη λοιπή δραστηριότητα, εμφανίζεται να έχει αποκτήσει ακίνητα στη Σέριφο.
Την ίδια ώρα, παράταση επτά ημερών ζήτησε ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης για να αποστείλει τα παραστατικά για τα πόθεν έσχες που δεν έχει προσκομίσει. Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης είναι πλήρως διάτρητες, αφού μεταξύ άλλων, δεν υπάρχουν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης για τα έτη χρήσης 2002,2003,2004,2005 και 2006, δεν υπάρχουν παραστατικά σχεδόν για το σύνολο των δηλωθέντων ποσών, δεν υπάρχουν συμβάσεις δανείων και βεβαιώσεις τράπεζας για την εξυπηρέτηση των δανείων κλπ.