Στα 23 έτη η μέση ηλικία, διπλάσιαστηκε ο δείκτης θετικότητας σε μια εβδομάδα
Κρούσματα

Στα 23 έτη η μέση ηλικία, διπλάσιαστηκε ο δείκτης θετικότητας σε μια εβδομάδα

Έξαρση των κρουσμάτων, με την Αττική, Κρήτη και Β.Αιγαίο στο επίκεντρο της πανδημίας. Η μέση ηλικία στα 23 έτη, δηλαδή μέσα σε μια εβδομάδα μειώθηκε κατά μια δεκαετία δήλωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου

Όπως δήλωσε αρχίζει να διαφαίνεται και μια αύξηση στους ενήλικες 35 ετών και πάνω εξηγώντας όπως αιτίες η χαλάρωση, μαζί με την επέλαση της μετάλλαξης «Δ » και ο συνωστισμός στα κέντρα διασκέδασης.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία διπλασιάστηκε ο δείκτης θετικότητας κυμαίνεται στο 2,46% και σε ορισμένες περιοχές σημαντικές μεγαλύτερος.

Τα ενεργά κρούσματα έφτασαν τα 9.000, πάνω από 4.000 ενεργά στην Αττική. «Ευχάριστο ότι δεν αυξάνονται οι εισαγωγές παρά με μέτριο ρυθμό, έχουμε 48 εισαγωγές ανά ημέρα, λόγω αύξηση σε Αττική και Κρήτη» δήλωσε.

Συγκεκριμένα, είπε ότι την εβδομάδα που πέρασε διπλασιάστηκε από 5% στο 9% το ποσοστό νοσηλευομένων κάτω των 24 ετών. Ένας στους δέκα νοσηλευόμενους είναι κάτω των 24 ετών.

«Η πανδημία έχει αλλάξει πρόσωπο, η νόσος αφορά σε άτομα νεαρής ηλικίας, δεν θα υπάρξει έκρηξη στις νοσηλείες λόγω της ασπίδας των εμβολιασμένων. Ο κίνδυνος νόσησης είναι σημαντικά χαμηλότερος για όσους διαμένουν σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Έτσι, σε περιοχές αυτές, πιθανούν να δούμε μετακύλιση κρουσμάτων σε ενήλικες άνω των 50 ετών, με συνέπεια αύξηση νοσηλειών και θανάτους» δήλωσε.

Σχετικά με τη χρήση μάσκας έκανε χρήση για αυστηρή χρήση της σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και σε ανοιχτούς χώρους με οποιοδήποτε συνωστισμό. «Όχι μόνο σε συναυλίες και γήπεδα αλλά και στο περπάτημα σε πολύσυχναστους δρόμους είπε χαρακτηριστικά.