Στ. Μπαλάσκας: Δεν θα περάσει η «αποκέντρωση της μπαχαλοποίησης»

Στ. Μπαλάσκας: Δεν θα περάσει η «αποκέντρωση της μπαχαλοποίησης»

Μήνυμα στους ταραξίες ότι δεν θα περάσει η «αποκέντρωση της μπαχαλοποίησης» έστειλε ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας λίγες ώρες μετά το επιτυχημένο, όπως αποδείχθηκε, σχέδιο της ΕΛΑΣ για να μην υπάρξουν εκτεταμένα επεισόδια μετά την πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο αλλά και το μπαράζ καταστροφών σε διάφορες περιοχές της Αττικής τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Όπως είπε ο κ. Μπαλάσκας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο απολογισμός για την Αθήνα «είναι πολύ θετικός. 80-100 μπαχαλάκηδες έκαναν φασαρίες στα Εξάρχεια, προσαγάγαμε τους 50 και συλλάβαμε τους 10» υπενθυμίζοντας ότι προηγούμενες χρονιές «έφταναν μέχρι τις παρυφές του Κολωνακίου και έσπαγαν καταστήματα».

Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι «υπάρχει ένα πρόβλημα αποκέντρωσης της μπαχαλοποίησης» αλλά οπως είπε «δεν θα τους βγει γιατί θα έχουν όλη την κοινωνία απέναντί τους. Όσο και αν μερικοί θερμοκέφαλοι το θέλουν δεν θα γίνει».

Ο ίδιος απέδωσε τα επιτυχημένα σχέδια της ΕΛΑΣ για την 6η Δεκεμβρίου στο ότι «όταν υπάρχουν πολιτικές αποφάσεις αποδεικνύεται από τους αστυνομικούς ότι μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους» σημειώνοντας με νόημα ότι «και του κ. Χρυσοχοΐδη τα χέρια του λύνονται από πιο ψηλά».