Σπίρτζης για τις ουρές στα εκδοτήρια: Φταίει ότι ορισμένοι δεν έχουν εξοικείωση με την ψηφιακή τεχνολογία

Σπίρτζης για τις ουρές στα εκδοτήρια: Φταίει ότι ορισμένοι δεν έχουν εξοικείωση με την ψηφιακή τεχνολογία

Την ευθύνη στους… πολίτες έριξε ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης για τις ατελείωτες ουρές στα εκδοτήρια των σταθμών των ΜΜΕ. «Το πρόβλημα έχει εντοπιστεί μόνο στους ανθρώπους που δεν έχουν μια ψηφιακή παιδεία, μια οικειότητα, αν θέλετε με τις νέες τεχνολογίες σε σχέση με τον τρόπο που εκδίδουμε μια κάρτα και παρατηρείται το φαινόμενο, που ξέρετε κι εσείς, και λόγω της έλλειψης μηχανημάτων τον προηγούμενο καιρό, και λόγω της μη εξοικείωσης, να μην βγάζουν προσωποποιημένες κάρτες για το μισό εισιτήριο», είπε απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρου Λυκούδη.

Παράλληλα, τόνισε ότι ήδη έχουν διατεθεί 420.000 ανώνυμες κάρτες και εξήγησε ότι  στόχος μας είναι να μην υπάρχουν γκισέ στα ταμεία με τον παραδοσιακό τρόπο που ξέραμε, αλλά να υπάρχουν προσωποποιημένες κάρτες για όλα τα εισιτήρια κοινωνικών πολιτικών.

Επιπλέον σύμφωνα με τον Υπουργό, τα προβλήματα που εμφανίζονται σχετικά με την επαναφόρτιση των καρτών και εισιτηρίων, πχ με την μη αποδοχή από τα μηχανήματα, τραπεζικής κάρτας ή όλων των χαρτονομισμάτων, αφορούν στα παλαιά μηχανήματα τα οποία όμως βρίσκονται στη φάση της αναβάθμισής τους, διαδικασία η οποία συντόμως θα ολοκληρωθεί.

Επιπρόσθετα ο Υπουργός ενημέρωσε ότι η έκδοση προσωποποιημένης κάρτας τώρα πια γίνεται εξ' ολοκλήρου ηλεκτρονικά χωρίς καμιά απολύτως προσέλευση του ενδιαφερομένου σε γκισέ.

Παρά ταύτα και επειδή οι ουρές στους σταθμούς εξακολουθούν να είναι καθημερινό φαινόμενο, αλλά και επειδή η ερώτηση για το πώς θα εξυπηρετηθούν οι περιστασιακοί χρήστες των μέσων που δεν επιθυμούν έκδοση προσωποποιημένης κάρτας πολλαπλών διαδρομών δεν απαντήθηκε,  ο Σπύρος Λυκούδης ενημέρωσε τον Υπουργό ότι θα παρακολουθεί το θέμα και θα επανέλθει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Αλέξανδρος Διαμάντης