Σήμερα η συνάντηση με τους νικητές των τηλεοπτικών αδειών

Σήμερα η συνάντηση με τους νικητές των τηλεοπτικών αδειών

Τα επόμενα βήματα της διαδικασίας για το νέο τηλεοπτικό τοπίο θα συζητηθούν στη σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων σχημάτων που πήραν τις τηλεοπτικές άδειες, με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, την κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και τον Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο. Η συνάντηση θα γίνει στις 3 το μεσημέρι στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και όχι στο Μέγαρο Μαξίμου όπως είχε κανονιστεί.

Εν τω μεταξύ, στην αντεπίθεση προσπαθεί να περάσει η Κυβέρνηση μετά την κριτική που δέχτηκε για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και το γεγονός ότι αφήνει στο δρόμο περίπου 2.000 εργαζόμενους στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν πήραν άδεια.

Κυβερνητικές πηγές εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον των επιχειρήσεων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ότι εκδηλώνουν «όψιμο ενδιαφέρον» για τους εργαζόμενους αλλά και της ΝΔ που σύμφωνα με το Μαξίμου «συντάσσεται με τους καναλάρχες που χάνουν την τζάμπα άδεια και χύνουν μαζί τους κροκοδείλια δάκρυα».

Συστήνουν στα κανάλια που δεν πήραν άδεια να συνεχίσουν την λειτουργία τους είτε διεκδικώντας θεματική άδεια είτε παρέχοντας το πρόγραμμά τους διαδικτυακά είτε εντάσσοντάς το σε συνδρομητικές πλατφόρμες.

Είχε προηγηθεί η δήλωση της κυρίας Γεροβασίλη η οποία παρομοίαζε με «αυθαίρετα σε δασική έκταση» τους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν πήραν άδεια.

Στο ίδιο πλαίσιο και η δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ο οποίος χαρακτήρισε τους τηλεοπτικούς σταθμούς «παράσιτα».

Για «εθισμό στο ψέμα» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, που όπως είπε «επιτίθεται βάναυσα στη νοημοσύνη των πολιτών».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. σχολίασε ότι η κυβέρνηση δηλώνει ικανοποιημένη που «κόβονται μέχρις εξαφάνισης οι συντάξεις, φορολογούνται σφαγιαστικά οι πάντες και τα πάντα, για το γεγονός ότι σε 90 ημέρες ξεκινούν οι απολύσεις στον τομέα της ενημέρωσης, που η οικονομία είναι μια απέραντη έρημος», έχοντας υποσχεθεί ακριβώς τα αντίθετα.

Την ίδια ώρα 1.800 δημοσιογράφοι και τεχνικοί αναμένεται να προστεθούν στις στρατιές των ανέργων, χωρίς να υπολογίζονται οι 3.000 άνθρωποι σε συνεργαζόμενες εταιρείες.

Πηγή: skai.gr