Σχολεία: Στα 1,6 εκατ. self tests, τα 15.557 θετικά - Ο μεγαλύτερος ταυτόχρονος έλεγχος από την αρχή της πανδημίας

Σχολεία: Στα 1,6 εκατ. self tests, τα 15.557 θετικά - Ο μεγαλύτερος ταυτόχρονος έλεγχος από την αρχή της πανδημίας

Στα 15.547 ανέρχονται τα μέχρι σήμερα θετικά κρούσματα σε παιδιά και εκπαιδευτικούς με βάση τα self tests που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και τα οποία προσεγγίζουν τα 1,6 εκατομμύρια, αριθμό που συνιστά τον μεγαλύτερο ταυτόχρονο έλεγχο στον πληθυσμό από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.  

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι τις προηγούμενες φορές στους ελέγχους των σχολείων ο αριθμός ήταν μικρότερος, καθώς έκαναν έλεγχο μόνο οι ανεμβολίαστοι, ενώ πλέον οι έλεγχοι έχουν επεκταθεί και στους εμβολιασμένους, γεγονός που κατέστη δυνατό χάρη στη λειτουργία των σχολείων.

Συγκεκριμένα, έχουν ήδη ανιχνευθεί μέσω σελφ τεστ 15.547 εν δυνάμει κρούσματα. Αν κάθε ένα από αυτά τα κρούσματα είχε κολλήσει σε κοινωνικές δραστηριότητες, για παράδειγμα 10 άλλα άτομα, και τότε θα είχαμε 155.000 κρούσματα, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές. 

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση το νέο πρωτόκολλο, όλος ο μαθητικός και εκπαιδευτικός πληθυσμός θα κάνει και σήμερα το απόγευμα δεύτερο τεστ για την προσέλευση αύριο στο σχολείο, και την Πέμπτη το τρίτο τεστ.