Σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 5.36 π.μ. στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ναυπάκτου και Πάτρας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός είχε επίκεντρο 11 χιλιόμετρα νότια της Ναυπάκτου, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αχαΐας και Φωκίδας.
Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 11 χιλιόμετρα, με την δόνηση να γίνεται αισθητή σε πολλές περιοχές της βόρειας Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, ανησυχώντας τους κατοίκους.
Μετά το σεισμό των 4,9 Ρίχτερ, ακολούθησαν τουλάχιστον έξι μετασεισμοί, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων ήταν ο σεισμός των 4,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 06:38.
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός αυτός είχε επίκεντρο 13 χιλιόμετρα ανατολικά της Ναυπάκτου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε περίπου στα οκτώ χιλιόμετρα.
Σύμφωνα και με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Αίγιο.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έως τις 7:00 σήμερα το πρωί δεν είχαν αναφερθεί τυχόν ζημιές από τις σεισμικές δονήσεις. Πάντως, οχήματα της Πυροσβεστικής από το Αίγιο και την Ναύπακτο εξακολουθούν να πραγματοποιούν περιπολίες για τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων από την σεισμική δραστηριότητα.
«Στη σεισμική ακολουθία των τελευταίων δύο μηνών τα 4,9 Ρίχτερ»
«Η σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο τον δυτικό Κορινθιακό κόλπο, εντάσσεται προφανώς στην ίδια σεισμική ακολουθία που είχαμε τους τελευταίους δύο μήνες», αναφέρει σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και του Εργαστηρίου Σεισμολογίας, Ευθύμιος Σώκος.
Σύμφωνα με τον κ. Σώκο, «από την στιγμή που ξεκίνησε η σεισμική ακολουθία τον περασμένο Δεκέμβριο, αναμέναμε μία τέτοια εξέλιξη, καθώς στο Κορινθιακό κόλπο τα βλέπουμε αυτά».