Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στη Χαλκιδική - Κλειστά τα σχολεία στην Σάρτη

Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στη Χαλκιδική - Κλειστά τα σχολεία στην Σάρτη

Συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες στην Χαλκιδική οι δυνάμεις πυρόσβεσης για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το πρωί στην Σιθωνία. Αυτή την ώρα επιχειρούν 160 πυροσβέστες με 70 υδροφόρα οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα. Ακόμη, στην περιοχή έφτασαν τρία ερπυστριοφόρα του στρατού ξηράς και στρατιώτες, ενώ επιχειρούν από αέρος τέσσερα αεροσκάφη Canadair, δυο ελικόπτερα μεσαίου τύπου και ένα συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με το halkidikinews.gr, οι υπεύθυνοι της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι η κατάσταση σήμερα είναι καλύτερη καθώς οι άνεμοι έχουν κοπάσει και δεν υπήρξε κάποιο νεότερο πύρινο μέτωπο. Στις 8 π.μ. δύο καναντέρ έφτασαν πάνω από τη Σάρτη και άρχισαν ρίψεις νερού. Λίγο αργότερα, στις 8.20, έφτασαν και δύο ελικόπτερα για να συμβάλλουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

"Πολλοί από τους κατοίκους που έφυγαν χθες από το χωριό φοβούμενοι την επέκταση της φωτιάς έχουν επιστρέψει και πλέον έχουμε μια καλή εικόνα της κατάστασης" δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Σάρτης Μ. Σπανός, προσθέτοντας ότι θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα τα σχολεία για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αναπνευστικά προβλήματα στους μαθητές λόγω του πυκνού καπνού που είχε σκεπάσει επί ώρες την περιοχή.

φωτια

Η Τροχαία διατηρεί αποκλεισμένη την κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Βουρβουρού- Συκιάς, ενώ εξέδωσε ανακοίνωση, καλώντας τους πολίτες και τους οδηγούς, που κινούνται στη Σιθωνία Χαλκιδικής, να μην προσεγγίζουν και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης, ώστε να διευκολύνεται το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή.

φωτια χαλκιδικη

Φωτογραφίες από την Eurokinissi