Σε κλοιό ο καθεδρικός της Κολωνίας, μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη

Σε κλοιό ο καθεδρικός της Κολωνίας, μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη

«Ασπίδα» γύρω από τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας έχουν δημιουργήσει οι γερμανικές αρχές, στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονται μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Καταλονία. Ειδικά ο ναός κρίθηκε αναγκαίο να προφυλαχθεί μετά τις πληροφορίες που θέλουν τον «πυρήνα» των τρομοκρατών που έδρασαν στην Ισπανία να έχει βάλει στο στόχαστρό του τον φημισμένο ναό της Βαρκελώνης La Sangrada Familia (Ιερή Οικογένεια).

«Λάβαμε την απόφαση να δράσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούααμε, μετά τις επιθέσεις στην Ευρώπη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας. για να προσθέσει: «Δουλειά μας είναι να προστατεύουμε ευαίσθητα σημεία και ο καθεδρικός είναι ένα σύμβολο της Κολωνίας, γνωστός σε ολόκληρο τον πλανήτη».

Σημειώνεται ότι ο καθεδρικός της Κολωνίας έχει χαρακτηριστεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO και είναι από τα ελάχιστα κτίρια στο κέντρο της πόλης που επέζησαν των βομβαρδισμών κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Τόσο στη Γερμανία όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πάντως, οι αρχές είναι σχετικά επιφυλακτικές με τα μέτρα «οχύρωσης» των διάφορων σημείων στα οποία υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκδηλωθούν τρομοκρατικά χτυπήματα, καθώς φοβούνται ότι αυτό μπορεί να διαταράξει την καθημερινή ζωή και τις συνήθειες των όλιτών, καθώς και να περιορίσει την τουριστική κίνηση.