Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Σε εξέλιξη είναι από τις 11.00 η συνεδρίαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ, από την οποία θα κριθεί η συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων στους δήμους της χώρας, και η αποκομιδή των σκουπιδιών που σε συνδυασμό με την ζέστη κάνουν αφόρητη τη ζωή των πολιτών.  

Μιλώντας το πρωί στον «ΣΚΑΪ» ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, είπε ότι «θα κάνουμε όσες συναντήσεις χρειάζεται για να λυθεί το πρόβλημα», ωστόσο οι εργαζόμενοι δεν εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τη διάταξη που προωθεί η κυβέρνηση, με τον κ. Τράκα να επισημαίνει ότι «η νομοθετική ρύθμιση απέχει από αυτά που λέμε εμείς» και «στέλνει 10.000 εργαζόμενους στο σπίτι».

«Σήμερα θα λάβουμε την απόφασή μας» τόνισε, ενώ ξεκαθάρισε ότι «καταλαβαίνουμε πλήρως το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια».

Χθες Σάββατο ο κ. Σκουρλέτης παρουσίασε τόσο στην ΠΟΕ - ΟΤΑ όσο και στην ΚΕΔΕ τη νομοθετική διάταξη που αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή τη Δευτέρα.

Στους δρόμους τώρα τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά με άμεσο κίνδυνο για την δημόσια υγεία ενώ ήδη το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει απευθύνει δραματικό SOS για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει τη Δευτέρα το υπουργείο, οι νυν συμβασιούχοι θα διασφαλίζονται με νέες συμβάσεις μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων (πινάκων) του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να αναπροσαρμόσουν τα οργανογράμματά τους ώστε, με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους, να προκύψουν πρόσθετες οργανικές θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν κι'' αυτές μέσω ΑΣΕΠ

Τα κριτήρια του διαγωνισμού καθώς και αν θα μοριοδοτούνται οι νυν συμβασιούχοι θα καθοριστούν από τον ΑΣΕΠ.