Σε επιφυλακή οι παιδιατρικές ΜΕΘ με τον φόβο αύξησης κρουσμάτων Covid-19

Σε επιφυλακή οι παιδιατρικές ΜΕΘ με τον φόβο αύξησης κρουσμάτων Covid-19

Με γοργό ρυθμό έχουν αυξηθεί τις τελευταίες μέρες οι εμβολιασμοί στο προσωπικό του ΕΚΑΒ με τον πρόεδρό του Νίκο Παπαεσταυθίου να δηλώνει πως μόνο 60 εργαζόμενοι διασώστες στην Αττική δεν έχουν εμβολιαστεί. 

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σε συνάντηση γνωριμίας που είχε μαζί με τον κύριο Παπαευσταθίου στο διαχειριστικό κέντρο του ΕΚΑΒ, τόνισε πως συνεχίζονται αυτές τις μέρες οι εμβολιασμοί υγειονομικών που δεν είχαν ακόμα συμμορφωθεί με το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού και υπογράμμισε πως οι  τρίμηνες προσλήψεις για  να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν στα νοσοκομεία από τις αναστολές εργασίας των μη εμβολιασμένων υγειονομικών είναι στόχος του υπουργείου να γίνουν μακρύτερου διαστήματος.

«Επιθυμούμε να παρατείνουμε το διάστημα γι αυτές τις προσλήψεις», επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Απαντώντας σε ερώτηση του Liberal για το αν υπάρχει πρόβλεψη για ανάπτυξη νέων παιδιατρικών κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ειδικά στις περιοχές της Περιφέρειας όπου υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη -καθώς εκεί οι ειδικοί περιμένουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην σχολική κοινότητα και ενδεχόμενο μεμονωμένο κλείσιμο σχολικών τάξεων- αλλά και με επιπλέον δεδομένο ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη και από μακροπρόθεσμη παρακολούθηση, η Μ. Γκάγκα επισήμανε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να ανοίξει νέα κρεβάτια ΜΕΘ για παιδιατρικούς ασθενείς εάν χρειαστεί.

Επίσης, σημείωσε πως οι παιδιατρικές κλίνες ΜΕΘ  Θα πρέπει να λειτουργούν στα πιστοποιημένα νοσοκομεία εκεί που υπάρχει όλη η  τεχνογνωσία και η ιατρική εμπειρία.